LIFESTYLE

Kako je izgledao 11. Illectricity Festival?

Odličan line up u Boogaloou označio kraj festivala audio-vizualnih umjetnosti

11. Illectricity Festival 
Puna dvorana zagrebačkog kluba Boogaloo označila je vrhunac 11. Illectricity Festivala. Glavna večer se održala protekle subote, a mnogobrojna publika još jednom je potvrdila da je Illectricity Festival omiljen kod publike te je predvodnik u glazbenim trendovima zagrebačke scene.

Illectricity Festival, jedini zagrebački festival audio-vizualnih umjetnosti, ove je godine u svom jedanaestom izdanju kroz devet dana održavanja predstavio brojne radionice, bogat popratni umjetnički program kao i glazbene novitete. Edukativnim, multimedijalnim i inovativnim sadržajima Illectricity daje novu dimenziju festivalskoj i glazbenoj ponudi, te potvrđuje da je predvodnik u glazbenim trendovima zagrebačke scene.
 
Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine u suradnji s Burn energetskim pićem predstavio je sjajan program. Nakon odličnog Sound Clasha u Sirupu, radionice Illektroničke glazbe, kao i one Bring Your Own Beamer, Nucomers večeri koja je okrunila Anu Antonovu kao mladu nadu clubbinga, te Videoskop Guerrile koja je pokazala VJ umjetnost, kao vrhunac festival je zatvoren glavnom večeri uz sjajan lineup koji je napunio klub Boogaloo.
 
11. Illectricity Festival 
11. Illectricity Festival 
Završna večer Illectricity Festivala održala se protekle subote, 12. prosinca, a Main Night je otvorila Ana Antonova. Pobjednica Nucomers natječaja, predstavila je svoje DJ vještine i označila početak sjajne večeri. Nakon nje za pult je stao Koolade, jedan od naših najpoznatijih producenata i beat makera zaslužan za bujanje hip-hopa na ovom prostorima. U live izdanju predstavio je glazbu s još neobjavljenih kao i instrumentalnih EP-a, a Boogaloom je su odjekivali instrumental beats, future hip-hop, naznake trapa, future soula i funka. Dimensions Soundsystem bili su zaduženi za prezentiranje duha Dimensions Festivala u Zagrebu, a predstavili su zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća, a od house zvuka preko techna upijajući zvukove Chicaga i Detroita. Emika je premijerni nastup u Hrvatskoj učinila onim za pamćenje. Talentirana producentica predstavila je bass i techno tonove pod utjecajem Berlina i Londona. Inžinjerka zvuka koja je izdavala pod okriljem Ninja Tune etikete pokazala je da će ju Hrvatska još svakako vidjeti. Foil je za kraj u live izdanju predstavio svoj acid i techno zvuk, te prezentirao neke neobjavljene materijale koji su ga prikazali u malo drugačijem izdanju.
  11. Illectricity Festival 11. Illectricity Festival
 
Večer je upotpunio i vizualni aspekt festivala, za koji je bio zadužen tim sastavljen od sve redom sjajnih vizualnim umjetnika. LIIK, LiteMotif, ONOXO su predstavili inovativni video zid smješten ispred same pozornice.

Illectricity Festival se nastavio u zagrebačkom klubu Sirup gdje je na after partyju za glazbenu selekciju bili zaduženi Emir iz Deep’n Out ekipe i Brogy.

Illectricity Festival djelo je entuzijasta iz Confusiona, Udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, koji već godinama približavaju elektronički zvuk zagrebačkoj publici. Kroz koncept radionica, umjetničkih i glazbenih sadržaja daju novu dimenziju festivalskoj ponudi i pokazuju da i domaće snage mogu pružiti jedinstveni festivalski doživljaj.

11. Illectricity Festival 
11. Illectricity Festival 
11. Illectricity Festival 
Foto: Bojan Haron, Doris Fatur
Objavljeno: 14.12.2015. u 15:07

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p