LIFESTYLE

Kako je umro LOL?!?

Odlazi li popularna skraćenica za "smijanje na glas" u zaborav?
LOL 
Jedno je vrijeme dominirao virtualnim rječnikom. LOL je bio posvuda. Svi su se smijali na glas u internetskim razgovorima. LOL je čak i unatoč beskrajnoj tuzi jezičnih purista ušao u Oxford English Dictionary kao jedna od najpopularnijih riječi na svijetu. Smišljale su se i izvedenice poput glagola (loling), imenice (lols) ili novotvorenice novotvorenica poput Lolcano.
 
No, pročešljate li malo bolje po sjećanju shvatit ćete da ste posljednji puta vidjeli LOL jedino u poruci koju ste dobili od mame koja je tek prije mjesec danas shvatila kako je to skraćenica za laughing out loud, a ne za lots of love. Ili ste ga u stvarno životu čuli od ciničnog frenda koji je izgovarajući LOL na glas želio pokopati nečiju očajno lošu foru. Osim toga, akronim LOL se uopće više ne koristi. Iskliznuo je iz virtualnog rječnika, a po Facebook statistici koristi ga još samo 1,9% korisnika ove društvene mreže. 51% ljudi koristi "hahahaha" (s brojem "ha-ova" po vlastitom odabiru i ovisno o tome koliko je fora dobra). 13% onih koji žive na rubu koristi "hehehe" jer je ova prva verzija smijanja preobična, a ostali svoje oduševljenje pokazuju kojekakvim emotikonima koji plaču od smijeha.
 
Inače, prvi LOL napisan je 1989. godine na kraju jednog e-maila, a Wayne Pearson iz Calgaryja pripisuje si povijesnu važnost pionira LOL-a. Neko je vrijeme vladao virtualnom komunikacijom geekova da bi kasnije ušao u mainstream razgovor lijenih klinaca kojima je bila preteško natipkati frendu kako umiru od smijeha. Očekivali smo duži životni vijek ove skraćenice, no očigledno je ljubav negdje u međuvremenu pukla.
  
Statistika Facebook
T.L.
Foto: demotivationalposters.com, Facebook
Objavljeno: 11.08.2015. u 11:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p