KULTURA

Kako provesti kolovoz u Zagrebu?

Pred nama je još jedan zanimljiv ljetni mjesec
pop up summer garden
Nakon više nego zabavnog srpnja koji je u našem glavnom gradu obilovao sadržajima, smiješi nam se i jednako zanimljiv kolovoz. Straha od dosade nema jer, osim što je grad pun turista pa samim time djeluje živahno, ne manjka ni događanja.

Ostajete li u Zagrebu tijekom kolovoza, naš savjet je da si uljepšate dane filmom pod vedrim noćnim nebom, svratite na koncert i čašu vina s pogledom na grad, na toplom večernjem zraku uživate u kazališnoj predstavi ili nakon posla sjednete na pivo u skrivenu zelenu oazu. Gdje to pak možete činiti, doznajte u nastavku.

Ljeto na Strossu

Kultni zagrebački ljetni program i predvodnik zabavnog ljeta u metropoli i u kolovozu je naš glavni izgovor za izlazak. Nastavljamo tako sjediti pod krošnjama na Strossu, pijuckati svoja slatka pića i uživati u večernjim koncertima iznad grada. Ljeto na Strossu traje do 2. rujna te i dalje na izbor nudi kreativne radionice, nastupe raznih glazbenika i predstave za najmlađe.

Ljetna pozornica Tuškanac

Jedna od najljepših lokacija u Zagrebu također nastavlja sa svojim programom kroz kolovoz. Pop Up Summer Garden je mjesto za koktele, mjesto dobre glazbe, odličnih filmova pod vedrim nebom, ali i kojeg finog zalogaja. Na Tuškanac možete svratiti svakog dana od 18 do 23 sata, i tako sve do 15. rujna 2017., a pritom je dobro znati kako će od 1.8. do 6.8. biti Tjedan novih dokumentarnih filmova (Dokukino), od 8.8. do 13.8. Tjedan dokumentarnih filmova na temu glazbe (Dokukino), 15.8. do 20.8.rezerviran je za mjuzikle i igrane filmove na temu glazbe, dok 31.8. počinje Supertoon film festival koji će trajati do 1.9.

ljetna pozornica tuškanac

Mali piknik na Gornjem gradu

Ako je nešto sinonim ljeta, to je zasigurno piknik, a onaj najljepši u Zagrebu odvija se na gornjogradskoj Vranicanijevoj poljani. Svakog četvrtka u kolovozu dekice će se moći rasprostri od 18 do 23 sata, a od zalogaja koji će na njima završit će se birati ono najbolje - sezonske gastro-delicija domaćih OPG-ova. Piknik plata će se moći složiti od lokalnih organskih namirnica ili zalogaja s manija Malog placa.

Plesne večeri na Zrinjevcu

Lijepi će zagrebački Zrinjevac u kolovozu biti u znaku plesnjaka. Od 4. do 13. kolovoza od 20 do 23 sata oživljavat će se neka druga, mnogo romantičnija vremena kada su Zagrepčanima omiljena zabava bili plesnjaci. Plesne večeri na Zrinjevcu u centar će grada dovesti najbolje rock, jazz i swing hitove, stoga, imate li plesne cipelice, slobodno ih ponesite i pokažite znanje na najljepšem plesnom podiju u gradu.

Zagrebačko histrionsko ljeto

Opatovina je i ovog kolovoza u znaku Histriona, odnosno omiljene Marije Jurić Zagorke. Do 2. rujna će se na lijepoj pozornici moći pogledati predstava Kći Lotrščaka Marije Jurić Zagorke u režiji Zlatka Viteza. Predstava igra svakog dana osim nedjelje i ponedjeljka s početkom u 21 sat, a glume Vini Jurčić, Ivan Čuić, Zlatko Vitez, Franjo Kuhar i drugi. Cijena ulaznice je 100 kuna (popustom 80 kn).

mali piknik na gornjem gradu

Scena Amadeo

Nakon što je na ljetnu Scenu Amadeo stao nemali broj zadivljujućih glazbenika, morat ćemo pričekati tek kraj kolovoza kako bismo nastavili uživati u milim zvucima i lijepom ambijentu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. 30. kolovoza na scenu dolazi Matija Dedić s gostima Matejom Meštrovićem, Tedijem Spalatom i Kristijanom Beluhanom, dok će uz Matiju 31. kolovoza na istu scenu stati Merima Ključo, Lidija Bajuk i Sara Renar.

Art Park

Omiljeni i potpuno drugačiji Art Park i u kolovozu je naša omiljena poslijepodnevna stanica. Otvoren je od 13 do 23 sata za sve željne ulične umjetnosti, filmskih projekcija, druženja, glazbe, zanimljivih lica, ali i osvježavajućih mojita ili pak Art Park piva.

Ljetno kino Gradec

Želite li u prekrasnom ambijentu i pod zvjezdanim nebom pogledati dobar film, tada se morate uputiti na Gradec. Posljednjih sedam godina ova je lokacija ljeti nezaobilazna jer je riječ o besplatnim projekcijama nagrađivanih filmova, stoga nemojte zaobići Trg Katarine Zrinske.

art park

M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 30.07.2017. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p