KULTURA

Kako točno izgleda vjenčanje od 31 milijun dolara?

Raskošna ceremonija kineskih zvijezda kao vjenčanje desetljeća

vjenčanje 
Posljednjih nekoliko dana gotovo da nema medija koji nije prenio vijest o grandioznom vjenčanju velike kineske zvijezde Angele Yeung te nevjerojatnom iznosu novaca koji je na njega potrošen. Naime, dok većina nas ni ne pomišlja na organiziranje ovog svečanog događaja zbog manjka financija, kineska Kim Kardashian i njen odabranik, glumac Huang Xiaoming, raskošnim su vjenčanjem daleko nadmašili Kimye, a opasno su se približili i Princu Williamu i Kate Middleton čija je ceremonija stajala samo 3 milijuna više.

Ako se pitate tko se to krije iza jednog od dekadentnijih vjenčanja u kineskoj povijesti, riječ je o mladoj zvijezdi, modelu i glumici Angeli Yeung poznatijoj pod umjetničkim imenom Angelababy. Njena dominacija internetom gotovo je jednaka, ako ne i veća od one klana Kardashian i Jenner, a njen svaki korak pomno prate azijski mediji. Angela je od svoje 14. godine pod ugovorom agencije Style International Management, iste one koja zastupa i poznate manekenke Xiao Wen Ju, Sui He i Kiko Mizuharau. Premda je Zapad možda i ne zna toliko dobro, Angelababy azijska je mega zvijezda. Na najvećoj kineskoj društvenoj mreži Weibo prati je 60 milijuna ljudi, na Instagramu svega 3.5 milijuna, sa samo 26 godina ostvarila je brojne filmske i televizijske uloge koje su joj u Kini priskrbile status filmske zvijezde, a čini se kako joj ni Hollywood nije daleko s obzirom na to da će glumiti u filmu Independence Day: Resurgence.
 
vjenčanje 
Kad je pak riječ o grandioznom vjenčanju, ono što ga je učinilo tako atraktivnim i skupim jesu sitnice poput holografskog dvorca, svadbene torte visoke 3 metra u obliku ringišpila za koju je bilo potrebno čak mjesec dana, ekstravagantnih poklona koji su uključivali i mobitel, i to baš svakom od 2 tisuće gostiju među kojima su se našli i brojni kineski celebrityji, prstena mladenke vrijednog 1.5 milijuna dolara s potpisom francuskog luksuznog brenda Chaumet, Diorove vjenčanice rađene po posebnoj narudžbi, i to kroz pet mjeseci... Vjenčanje se održalo početkom listopada u Shanghai Exhibition Centru koji je za tu priliku bio ispunjen ružama, monogramima para, kao i vizualima sa službenog fotografiranja u Parizu za koje je Angelababy nosila čitavu plejadu haute couture haljina modne kuće Elie Saab.

Iako je očigledno kako su u ovom vrtoglavom iznosu prste imali i sponzori, činjenica da postoje ljudi koji će samo na vjenčanje potrošiti 31 milijun dolara je poprilično apsurdna. Na stranu svo divljenje i raskoš o kojima mašta velika većina svijeta, usudit ćemo se konstatirati kako je ovo ekstravagancija čiju je poantu zaista teško razumijeti. 
 
vjenčanje 
vjenčanje 
vjenčanje 
vjenčanje 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 24.10.2015. u 13:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p