LIFESTYLE

Kiril Džajkovski dolazi u Aquarius

Odlična atmosfera i nezaboravan provod!

Kiril Džajkovski, prateći sastav i specijalni gosti stižu u Aquarius 27. siječnja 2010.! Makedonski glazbenik i producent gostovao je već u Zagrebu na T-Mobile INmusic festivalu 2009. ispred prepunog noćnog stagea, a krajem ljeta je tu istu atmosferu ponovio na Špancirfestu u Varaždinu. U srijedu Kiril Džajkovski nastupa sa deseteročlanim bendom, a po prvi put u Zagrebu, sastav će biti pojačan novim članom, MC-em i pjevačem Ras Tweedom.

Kiril Đajkovski najpoznatiji je po solo izdanjima u kojima kombinira makedonski etno sa elektronikom. Smatraju ga pionirom "balkanske elektronike", a danas je najuspješniji i najcjenjeniji glazbenik elektroničke glazbe s ovih prostora. Njegov stil kombiniranja elektronike i makedonskog etna, kojeg prožimaju utjecaji sa cijeloga Balkana datira od ranih devedesetih i otada uživa samo najbolje kritike.

Kiril je jedan od osnivača benda Bastion i jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol. U posljednje tri godine svirao je na najvećim festivalima regije - na Exitu, INmusicu, Greenfestu, a upravo je završio rad na novom albumu - još jednom eklektičnom i sofisticiranom spoju breakbeat/dub/stepa i balkanskih melodija.

Oni koji su već iskusili nezaboravan provod koji garantira Kiril Đajkovski svoje karte vjerojatno već imaju, a onima koji još nisu plesali na ritmove makedonskog DJ-a obavezno savjetujemo da u srijedu dođu u Aquarius na najbolji party u gradu!

Ulaznice su u prodaji u CD shopu Aquarius i na blagajni kluba Aquarius po cijeni od 110kn (130kn na dan koncerta).

Ana Bacinger

Objavljeno: 21.01.2010. u 17:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p