KULTURA

Knjiga koja slavi ženske usne

'Blow me a kiss' je nova vizualna fantazija autorice Alice Harris


Privlačne i senzualne, usne koje zovu na poljubac, glavni su fokus nove knjige nagrađivane autorice Alice Harris, koja je kompletno izdanje naziva 'Blow Me a Kiss' odlučila posvetiti ovom ženskom (ali i muškom) simbolu moći i skrivenih fantazija.

'Blow Me a Kiss' pruža uvid u našu fascinaciju usnama i načine na koje su one zamišljene na slikama, filmu i fotografijama. Alice, kuratorica jedinstvene kolekcije fotografija i umjetničkih radova koji slave usne svih oblika i veličina, tonova i tekstura, propituje njihovu moć i utjecaj na našu kulturu, a crveni ruž za usne pritom se smatra bezvremenskim simbolom glamura i senzualnosti.

Alice Harris svoje novo izdanje potkrijepljuje sa 80 radova autora kao što su Andy Warhol, David LaChapelle, Alex Katz, Roy Lichtenstein, Man Ray, Jeff Koons i Mario Sorrenti, a u knjizi su zastupljene usne celebrityja kao što su Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Cindy Crawford, Lana Del Rey, pa čak i Mick Jagger. 'Blow Me a Kiss' od ovog se ljeta može naručiti na internetu. 

H.B.

photo: Blow Me A Kiss

Objavljeno: 10.09.2014. u 17:06
Tagovi: Knjiga, fotografija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p