KULTURA

Knjiga o Karlu Lagerfeldu koju ćete poželjeti pročitati

U prodaju dolazi zbirka dizajnerovih najboljih izreka

Duhovite i šarmantne, a ponekad i provokativne i kontroverzne izjave Karla Lagerfelda prate se u medijima već godinama, stoga je zbirka najboljih poučaka najcitiranijeg dizajnera na svijetu bila sasvim logičan slijed događaja.

Knjiga 'The World According To Karl' proteže se na ukupno 160 stranica, ispunjenih dizajnerovim dosjetkama koje su nas u prošlosti nerijetko zgražale ili nasmijavale do suza, bilo da je sam sebe prozvao nimfomanom koji nikada ne doživi orgazam ili opisuje tetovaže kao vječni život u Puccijevim kreacijama.

Lagerfeldove najbolje izjave svih vremena smještene su u kategorije života, stila, mode, Chanela i njega samog, a svaka od njih popraćena je ilustracijama Charlesa Amelinea. Sami autori ove zbirke, Jean-Christophe Napias i Patrick Mauriès proveli su mjesece pretražujući dizajnerove intervjue u francuskom, američkom i britanskom tisku, a modna kuća Chanel također im je otvorila vrata svoje arhive za potrebe ovog opsežnog istraživanja.

Napias, koji supotpisuje zbirku Karlovih izjava, objasnio je kako je izbjegavao njegove provokativne izjave o drugima, već je ponajprije htio izabrati citate koji će formirati kompleksan portret ovog inače vrlo tajnovitog čovjeka.

Knjiga je već dostupna za kupnju na Amazonu, a mi uopće ne sumnjamo kako će vrlo brzo postati literarni hit!

H.B.

Photo: The World According To Karl

 

Objavljeno: 19.09.2013. u 19:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p