LIFESTYLE

Koliko su plaćene Kendall, Cara i Gigi po jednom Instagram postu?

Iznosi od kojih nam se zavrtjelo u glavi

gigi hadid 
Da su društvene mreže ostavile posljedice na modni svijet, više uopće nema sumnje. Od dizajnera koji se povlače s prestižnih pozicija kreativnih direktora najvećih modnih kuća jer više ne mogu podnijeti pritisak stvaranja desetak kolekcija godišnje, pa sve do modela koji se biraju na temelju broja pratitelja na društvenim mrežama, promjene su tu i ne idu svima na ruku.
 
Svoje negodovanje spram globalnog fenomena zvanog društvene mreže iskazali su mnogi dizajneri, često navodeći kako je danas pri biranju modela koji će predstavljati brend najvažniji broj njihovih virtualnih pratitelja, a ne pitanje utjelovljuju li doista esenciju samog brenda. Potvrda ovakvog načina funkcioniranja industrije stigla je i od bivšeg casting direktora i predsjednik uprave D'Marie Archive, aplikacije koja rangira modele prema njihovom utjecaju, tj. moći na društvenim mrežama, Franka Spadafore. Stručnjak za društvene medije je priopćio kako su najmoćnije djevojke modnog svijeta na društvenim mrežama trenutno Kendall Jenner, Cara Delevingne i Gigi Hadid, koje po samo jednoj fotografiji objavljenoj na Instagramu zarade u prosjeku od 172.000 do 414.000 australskih dolara, odnosno 124.455 do 299.561 američkih dolara.

Kako navodi CR Fashion Book, ovi iznosi itekako premašuju dnevne honorare navedenih modela, a mnogo su više i od godišnjih plaća većine nas. Odmah iza Kendall, Care i Gigi nalaze se Karlie Kloss, Behati Prinsloo i Miranda Kerr s nešto manjim, no i dalje basnoslovnim iznosima po postu na jednoj od društvenih mreža. Dvoumimo li se trenutno o izboru svog životnog puta? Moglo bi se reći.

 
 

my exclusive @esteelauder lipstick shade #Restless is out today! esteelauder.com/kendall = where it’s at #KJ4EL 😘

Fotografiju objavljuje Kendall Jenner (@kendalljenner)

 
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 23.05.2016. u 16:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p