LIFESTYLE

Komedija 'Sonja i bik' krajem studenog stiže na domaća kino platna!

Judita Franković u glavnoj ulozi

Komedija 'Sonja i bik', prvi dugometražni igrani film redateljice Vlatke Vorkapić, od 29. studenog kreće u kino distribuciju diljem Hrvatske. Realiziran u produkciji Interfilma i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli ovjenčan je trima nagradama: Vlatka Vorkapić Zlatnom Arenom za najbolji scenarij, Slavica Šnur za kostimografiju te Stanko Kovačić, Damir Martinović i Ivanka Mazurkijević za glazbu.

'Sonja i bik' je vesela ljubavna priča smještena u milje borbi bikova čiji su glavni akteri zagrebačka aktivistica za prava životinja Sonja i sin organizatora bikijada Ante. Ovaj romantično-komični par glume Judita Franković i Goran Bogdan, dok u ostalim ulogama nastupaju Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Barbara Prpić, Mila Elegović, Zlatan Zuhrić Zuhra i mnogi drugi.

  
Jesu li borbe bikova tradicija ili okrutna zabava?  Hoće li se borbe bikova uskoro u Hrvatskoj moći gledati samo na filmu? Izglasavanje Zakona o zabrani borbi životinja pokreće sve strane na akciju. U Zagrebu se održava protestni skup u kojem glavnu riječ ima mlada aktivistica Sonja. Stanovnici malog mjesta u Dalmatinskoj zagori iznervirani su Sonjinim kritikama na račun borbi bikova. Pada i oklada da Sonja neće imati hrabrosti stati pred bika za kojeg se tako angažira. Izazov Sonji nosi Ante, sin glavnog organizatora borbi bikova, spretni manipulator u prodaji osiguranja. Ova oklada izaziva niz zapleta i neobičnih komičnih situacija za glavni trojac - Sonju, Antu i Garonju...

Zagrebačka premijera filma 'Sonja i bik' održat će se 27. studenog u multipleksu Cinestar Zagreb - Branimir Centar, već slijedeći dan, 28. Studenog, film će premijerno biti prikazan u Splitu, dok u redovnu distribuciju film kreće 29. studenog.


Objavljeno: 05.11.2012. u 14:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p