KULTURA

Kristen Stewart u novom spotu The Rolling Stonesa

Novim albumom legendarni se glazbenici vraćaju blues korijenima

the rolling stones
L
egendarni rockeri The Rolling Stones prije nekoliko su dana objavili iščekivano studijsko izdanje Blue & Lonesome. Novo izdanje najavljeno je pjesmama Just Your Fool, Hate To See You Go te
Ride 'Em On Down.

U video spotu za pjesmu Ride 'Em On Down pojavljuje se glumica Kristen Stewart te nas vodi na vizualno dotjeranu turu Los Angelesom u vintage Mustangu. Novim su se izdanjem pak rockeri vratili blues korijenima, a producent Don Was rekao je kako je album sniman uživo, a zanimljiva je činjenica da su ga snimili u svega par dana: "Izdanje je snimano tri dana s glazbenicima poredanim u krug oko mikrofona. Zvuči veoma sirovo i autentično. Uhvatili smo bit onog što bend jest."

Blue & Lonesome za bend je prvi album u zadnjih deset godina, a nasljeđuje izrazito uspješan album A Bigger Bang, iz 2005. godine. Novo izdanje snimano je u londonskom British Grove Studiu, nedaleko od Richmonda i Eel Pie Islanda, gdje su Stonesi započeli karijeru kao mladi blues bend. Mick Jagger (vokal), Keith Richards (gitara), Charlie Watts (bubnjevi), i Ronnie Wood (gitara) udružili su snage s dugogodišnjim suradnicima Darrylom Jonesom (bass), Chuckom Leavellom (klavijature) i Mattom Cliffordom (klavijature), a na dvije od 12 pjesama (Everybody Knows About My Good Thing i I Can’t Quit You Baby), koliko ih se nalazi na albumu, pridružio im se i Eric Clapton, koji je u susjednom studiju snimao vlastiti album.


Blue & Lonesome vraća bend u rane dane kada su svirali pjesme izvođača kao što su Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter i Howlin’ Wolf, čije se obrade pjesama nalaze na izdanju. Novo studijsko izdanje Blue & Lonesome hrvatskoj je publici od danas dostupno u digitalnom obliku.


Foto: PR
Objavljeno: 05.12.2016. u 11:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p