KULTURA

Kultni film ‘Mean Girls’ uskoro dobiva svoj nastavak i malo je reći da ga jedva čekamo gledati!

Obožavani film u posve novom, modernijem izdanju!
Kada se priča razvije iz filma u mjuzikl, a zatim ponovno u glazbeni film, znate da je riječ o apsolutnom hitu koji baš nikada neće izaći iz mode. Radi se naravno o obožavanoj ‘tinejdžerskoj’ komediji iz 2004. godine ‘Mean Girls’ koju smo gledali nebrojeno puta, a koja i dandanas slovi za jednu od najzabavnijih srednjoškolskih komedija ikad snimljenih.

Priča iz filma izvorno se temeljila na ‘selfhelp’ knjizi koju je napisala Rosalind Wiseman 2002., pod nazivom 'Queen Bees and Wannabees', a obrađivala je društvenu temu o srednjoškolskim klanovima i psihičkom (a katkada i fizičkom) zlostavljanju koje često nose sa sobom. Kultni film koji je ovu ozbiljnu temu sjajno obradio kroz humor režirao je Mark Waters, a napisala ga je kraljica komedije - Tina Fey. A s obzirom na to da je Tina Fey zaslužna i za najnoviji ‘Mean Girls’ film koji će svijetlo dana ugledati ovoga proljeća, sasvim smo sigurni kako se radi o još jednoj filmskoj poslastici s kojom će se nešto novije generacije ipak moći bolje poistovjetiti. Prisjetimo se, priča prati tinejdžericu Cady Heron (Lindsay Lohan), koja prvi put dolazi u američku srednju školu. Cady je odrasla u Africi, a dolaskom među američko društvo odmah se susreće sa stvarnošću društvene elite i izazovima uklapanja među svoje vršnjake…

 
 
Što nas čeka u novom filmu?

Ogromna popularnost ovog filma s tadašnjim najvećim holivudskim zvijezdama u glavnoj ulozi - Lindsay Lohan i Rachel McAdams dovela je do stvaranja mjuzikla ‘Mean Girls’ koji je bio prikazan na Broadwayu 2018. godine. Predstava je zaradila 10 nominacija za Tonyja, ali se od pandemije koronavirusa 2020. godine prestala prikazivati. Sada bi glazbenu filmsku adaptaciju trebao producirati Paramount Pictures, a koji je najavio početak snimanja filma već u svibnju 2023. godine! Iako radnja filma ostaje ista, filmska postava bit će potpuno nova - Angourie Rice glumit će Cady Heron, dok će Reneé Rapp glumiti Reginu George. Auli'i Cravalho izabrana je da glumi Janis Ian, a ulogu Damiana Hubbarda glumit će Jaquel Spivey! Redatelji ove glazbene adaptacije su dobro poznata imena u filmskom svijetu Samantha Jayne i Arturo Perez Jr. koji bi uskoro trebali otkriti više informacija o točnom datumu izlaska!

Foto: imDB
Objavljeno: 02.03.2023. u 10:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p