KULTURA

Libertas Film Festival: druga večer

Dragocjeni momenti s Gabourey Sidibe i projekcija jednog ruskog filma

 Jučerašnji dan je prije svega obilježilo druženje s novom hollywoodskom uzdanicom Gabourey Sidibe, koja tumači glavnu ulogu u filmu Precious. Iako je u filmu prilično deprimirana, pomalo hladna i distancirana, u stvarnosti riječ je o krajnje normalnoj djevojci koja se itekako zna našaliti na svoj račun. Uskoro ċete imati priliku na našem portalu pogledati video intervju s njom, pa budite strpljivi i pratite naš portal.

 Navečer su posjetitelji Kneževa dvora imali priliku pogledati ruski film Soba i pol, priču o ruskom intelektualcu koji se vraċa u domovinu nakon egzila u Sjedinjenim državama. Moramo priznati da nam se u filmu najviše svidjelo igranje s animacijom u pojedinim segmentima, kao i prikaz djetinjstva glavnog lika koji je veoma emocionalan i s kojim se lako poistovijetiti. Film se rijetko kome nije svidio, a kako je rekao ko-producent filma Red, white and blue, "Potrebna je određena količina životnog iskustva da bi se film shvatio u potpunosti, pa šteta što je drugi dio filma, po nekima zapao u monotoniju."

Libertas Film Festival je tako i sinoċ uspio okupiti priličan broj filmofila koji se ne daju impresionirati blistavim efektima, nego radije dobrim pričama.

 

Borina Kopčiċ

Objavljeno: 04.07.2010. u 18:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p