KULTURA

Lifestyle blog koji volimo: Hleb & Lale

Sitnice koje život znače

Hleb i Lale 
Svi jako dobro znamo kriterije po kojima biramo svoje omiljene modne blogove. Stil sličan našem, inspirativan ormar, simpatično lice te lijepa fotografija ono je što smo posljednjih godina obožavali kod nekih novih modnih zvijezda. No, postoji niša u svijetu bloganja koja je tek odnedavno počela dobivati sve više poklonika. 

Možda je samo riječ o kratkotrajnom zasićenju modnim blogovima, možda su nekadašnji vjerni pratioci modnih blogera odrasli ili nas je jednostavno napokon začarao svijet prekrasne fotografije, recepata, interijera i iskrenih crtica iz života s kojima se možemo poistovjetiti. Kako god bilo, uz svoje favorite pijemo jutarnje kave, maštamo, putujemo, o njima zadivljeno pričamo s prijateljicama i njihove recepte isprobavamo mršteći se kada nam Macarons ne ispadnu kao na slici na ekranu našeg laptopa.

Posebno nam je drago kada ti isti blogovi stasaju na našim prostorima, bilježeći one male, često bliske, sitnice koje život znače. Jedan od naših miljenika jest vizualno savršen, Hleb & Lale. Osim što smatramo kako je ovo jedno od najslađih blog imena koji smo čuli, inače prema autoričinom najdražem talijanskom filmu Pane e tulipani, Hleb & Lale priča o kuhanju, putovanjima, životu i jednostavnosti. Baš kako to autorica Nevena voli.
 
Hleb i Lale
Atmosferične autorske fotografije majstorice aranžiranja hrane i freelance fotografkinje prate tekstovi koji vam se zavuku pod kožu. Nakon jednog posta, morat ćete pročitati još jedan, pa još jedan… I tako se može dogoditi da prođu dva sata. No, okus koji ostaje nakon listanja Neveninih stranica sladak je kao i sami recepti, ali i kao inspiracija zbog koje ćete poželjeti ustati iz naslonjača i pokrenuti se, početi više disati tim punim plućima i cijeniti sve te divne male stvari oko vas. A zaljubite li se kao i mi u duh Hleba & Lala, sigurni smo kako ćete poželjeti saznati i sve o čarobnoj Gozbi, koje je i Nevena dio. Zamjeriti vam nitko neće moći.
 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
Hleb i Lale 
 
M.M.
Foto: Nevena Z. Cvijetić, Sonja Lazukić
Objavljeno: 09.03.2015. u 14:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p