LIFESTYLE

Lijepe žene kontroliraju veze

Dobar izgled je glavni krivac za prekid?

Britanski istraživači su otkrili zanimljiv fenomen: veće šanse za  uspjeh ima veza u kojoj je muškarac ljepši od žene, nego ona u kojoj je žena ta koja plijeni pažnju!

Možda je to razlog zašto je Angelina nakon tri godine trajanja razvrgnula čak dva braka i zašto Nicole Kidman nije ostala s Tomom Cruiseom dok ih smrt nije rastavila, ali i zašto se Elizabeth Taylor udavala osam puta za sedam muškaraca.

Elizabeth Taylor i Richard Burton (ukupno 11 godina braka)

Istraživači sa sveučilišta u Stirlingu, Chesteru i Liverpoolu prikupili su fotografije preko 100 parova te ocijenili pojedinačan izgled svake osobe. Otkrili su da parovi u kojima je žena ljepša od muškarca brže prekidaju od onih gdje je muškarac ljepši od žene.

Tim Burton i Helena Bonham Carter (10 godina)

„Ovo bi moglo značiti da su žene te koje odlučuju o budućnosti veze. Lijepe žene znaju da imaju bolji odabir, a to bi moglo značiti i da su stalno u lovu na nekog novog. S druge strane, veze mogu pucati i zbog ljubomore od strane muškarca." ističe Rob Burriss, jedan od istraživača.

Ista studija je otkrila kako je većina ljudi sklona dugim vezama s osobama čija je simetrija lica podjednaka njihovoj. „Bi li muškarci izašli s Anne Hathaway ili s Angelinom Jolie? Vjerojatno bi, ali veza bi potrajala samo ako bi bili jednako privlačni!" kaže Burriss. Možda su zato Angelina i Brad već šest godina zajedno. Oboje su, naime, više puta proglašavani najljepšim i najseksepilnijim osobama na svijetu.

B.K.

 

Objavljeno: 02.03.2011. u 17:34
Tagovi: ljubav, veze

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p