MATEA MARTEK

Ljubavni par koji vjenčanja pretvara u najljepšu bajku

Iza objektiva: Danilo i Sharon
Danilo i Sharon 
''Bez i jedne fotografije vjenčanja, web stranice i bilo kakvog vida portfolija smo obećali nekim finim ljudima da ćemo im napraviti super fotografije i video s vjenčanja. Iz nekog razloga odlučili su vjerovati nam i mi smo dali sve od sebe da im tu luđačku odluku učinimo ispravnom. Nakon toga je sve krenulo u nekom super pravcu.''

Splet je to okolnosti koji je srpske fotografe Danilu i Sharon odveo u karijeru čiji produkti danas razvlače usne u široki osmijeh svim slučajnim i namjernim promatračima. Njihove su fotografije ljubav na prvi pogled, predmet žudnje, razlog zbog kojeg bismo organizirali vlastito vjenčanje čak i bez adekvatnog mladoženje. Koju god popularnu frazu ili hiperbolu u njihovom slučaju upotrijebili, Danilo i Sharon Vasić će je opravdati sa samo jednom fotografijom, u potpunosti.
 
Danilo i Sharon 
Ovi su mladi roditelji, muž i žena, obožavatelji dobre hrane, dizajna, fotografije i filma zajedno počeli stvarati još u srednjoj školi, odakle potječe njihova ljubav, ali i današnja profesija. Danilo je, naime, tada žarko želio postati modni fotograf, dok je Sharon privlačio modeling. Zajednički počeci u kojima je Sharon bila ispred, a Danilo iza objektiva, pretvorili su se u njihovu današnju karijeru. Počeli su fotografirati vjenčanja, uhvativši se u startu onoga što im dobro ide. Za Sharom je to, kažu, fotografiranje, a za Danila snimanje filmova.

''Uglavnom ljudi ne vole govoriti o prolaznosti i o tome kako nam trenuci izmiču pred očima, ali za nas je to jedan od najvećih pokretača. Zabilježiti najljepšu stranu ljudi, ljubav i sreću, i načiniti je na neki način nasljedstvom i podsjetnikom za buduće generacije o tome kako su nastali i odakle potječu je neopisivo lijep osjećaj. Način odgoja i edukacije se mijenja sa svakom generacijom, ali ljubav je uvijek bila i bit će sastavni dio odrastanja svakog čovjeka. Zbog toga se osjećamo posebno ponosnima, znajući da će jednog dana, neki tamo klinci listati albume i gledati filmove na kojima se njihove prabake i pradjede vole.''
 
danilo i sharon  
danilo i sharon   danilo i sharon
 
Sami veliki romantici, svoju estetiku opisuju kao minimalizam oplemenjen ljubavlju. Takav im je, kažu, i život, i estetika, i pristup svemu što vole. Jednostavno i iskreno, s puno ljubavi i pažnje. Dosljedni svome stilu, smatraju kako je apsolutno moguće biti inovativan i originalan kod fotografiranja vjenčanja, a svoj šarm i prijateljski pristup koriste kako bi parove koji se nađu ispred njihova objektiva opustili.

''Vremenom smo stekli povjerenje kod klijenata i kako većinu posla dobijemo preporukom, uglavnom nam svi daju potpuno odriješene ruke, u svakom pogledu. A mi nastavljamo obećavati da će im se ta odluka i isplatiti. Vjenčanja shvaćamo veoma ozbiljno i odgovorno, ali u cijelom procesu inovativnost i drugačiji pristup nekako dolaze sami od sebe.''
 
danilo i sharon 
danilo i sharon 
Upitate li ih što im je najmanje drago u poslu, reći će vam administracija, marketing i postprodukcija koje u suštini i čine njihov radni dan, no sve se to kompenzira, naposljetku i nagrađuje, fotografijom i snimanjima, ali i putovanjima. Magične su tako trenutke pretvarali u vječnost diljem Europe, a kao jedno od najšarmantnijih vjenčanja izdvajaju ono u Francuskoj, gdje su mladenci šest mjeseci prije vjenčanja svakog vikenda iz Pariza putovali nekoliko stotina kilometara do mladoženjine obiteljske kuće te sami pripremali svaki kvadratni metar posjeda, kreiravši idealno mjesto za slavljenje ljubavi za prijatelje iz cijeloga svijeta.
 
danilo i sharon 
danilo i sharon 
Možda se čini kao klišej, no ljubav prema onome čime se bave još jednom se pokazala ključnim sastojkom u uspjehu ovog genijalnog kreativnog dvojca. Emocija koja pršti iz fotografija je neosporna, a senzibilitet za detalje i atmosferu ono što dokrajči promatrača. Posljednji je pak sastojak, možda i onaj krucijalan, dječja zaigranost i otvorenost naših fotografskih junaka.

''Iskreno, svaki aspekt ovog posla je fenomenalan. Mi se stalno šalimo da će jednog dana doći neka 'odrasla osoba' i reći nam da je sada gotovo sa zezanjem i da moramo početi živjeti neki teški i dosadni život. Zato se do tada trudimo uživati u svakom trenutku rada, nadajući se da nam nitko neće ovo oduzeti'', ispričali su Danilo i Sharon.
 
danilo i sharon
 
danilo i sharon 
danilo i sharon 
danilo i sharon   
 
Foto: Danilo i Sharon
Objavljeno: 17.06.2016. u 15:36

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p