KULTURA

Lončev mural jedan je od najljepših u 2016.

Pohvala je stigla iz pera Widewallsa
Lonac
Da je jedan od vodećih domaćih uličnih umjetnika znamo, kao i to da nam je u 2016. predstavio pregršt impresivnih djela, a da njegovo ime postaje itekako prepoznatljivo i na svjetskoj sceni potvrdilo se i s posljednjom pohvalom na račun samozatajnog Lonca.

Iz pera vodeće svjetske publikacije koja se bavi modernom umjetnosti stigla je pohvala recentnog Lončevog murala imena Nitpicking / Pimplovanje. Widewalls je riječki mural zagrebačkog umjetnika koji prikazuje Lončevog oca kako pažljivo radi na svojoj maketi broda proglasio jednim od najljepših murala u 2016. godini, smještajući ga na listu uz svega još nekoliko radova svjetskih umjetnika. Ovaj je mural inače nastao u suradnji s MMSU Rijeka za festival Spajalica i samo je jedan u nizu genijalnih radova kojima je u 2016. Lonac dao svoj obol street art sceni, kako domaćoj, tako i svjetskoj, uljepšavajući zidove gradova i dijeleći svoje vizije.

Uz Lonca, na listi najljepših murala prema izboru Widewallsa našli su se i oni Okuda San Miguela u Maroku, Banksyja, Alexisa Diaza, Eduarda Kobre i inih aktivnih umjetnika zahvaljujući kojima je ulična umjetnost u još uvijek aktualnoj godini dobila na važnosti. Sve je više festivala i događanja posvećenih ovoj urbanoj formi umjetničkog izražavanja i sve nas više umjetnika veseli zaista impresivnim djelima iza kojih se često krije i snažna poruka ili pak kritika svijetu. Koji su naši favoriti godine kad je riječ o uličnoj umjetnosti pogledajte ovdje, a cjelokupnu listu Widewallsa proučite na službenoj stranici

lonac
M.M.
Foto: Widewalls
Objavljeno: 27.12.2016. u 10:31

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p