KULTURA

Loša vijest za ljubitelje Snapchata

Preinaka koju je internet žestoko osudio
 
Još jedan dan i još jedna preinaka na omiljenim društvenim mrežama. Ovoga puta glavni akter je popularni Snapchat, a promjena koju su uveli autori aplikacije izazvala je salvu negativnih komentara.

Nova mogućnost Snapchata je Memories, opcija koja omogućava pohranjivanje, editiranje Snapova i naknadno dijeljenje istih, kao i uploadanje iz albuma kamere mobitela. Prema riječima autora, ova će nova opcija dodati umjetnički element i novi moment dijeljenja, ali prema korisnicima, ova novost Snapchat pretvara u još jednu verziju Facebooka, Instagrama i Twittera. Ovime se, čini se, gubi sama esencija aplikacije koja broji oko 100 milijuna dnevnih korisnika, a to je instantno i realno dijeljenje videa i slika, stoga se ne možemo ne zapitati se što to tjera autore aplikacije da mijenjaju funkcije zbog kojih su i društvene mreže prvotno stekle popularnost.

Prema nekim mišljenjima, glavni je razlog privlačenje dodatnog novca oglašivača jer s više objavljenog sadržaja, Snapchat, logično, ima više mogućnosti zarade. Bilo kako bilo, uvođenje promjena se očekuje tijekom sljedećih mjeseci.
 
 
M.M.
Foto: Snapchat
Objavljeno: 07.07.2016. u 09:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p