KULTURA

„Love will tear us apart / Boys don't cry“ u prosincu!

Prve zagrebačke izvedbe predstave Saše Božića

5. i 6. prosinca u 20 h u Zagrebačkom plesnom centru pogledajte prve zagrebačke izvedbe predstave „Boys don't cry" drugog dijela trilogije Saše Božića o odnosu suvremenog plesa i popularne glazbe.

Istraživanje S. Božića započelo je hvaljenim solom „Love will tear us apart", koji je u studenome gostovao u Parizu u okviru programa Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denisi i za kojega je Petra Hrašćanec netom osvojila Nagradu hrvatskog glumišta 2012 za najbolju žensku plesnu izvedbu.

 Oba dijela trilogije, u produkciji kazališne skupine de facto,  premijerno su izvedena na Tjednu suvremenog plesa, a „Boys don't cry" su razvijani i u sklopu projekta „Spider - At Once" koji je svoju premijeru imao u Dancecentrumjette (Bruxelles) te se uvijek izvodi kao nastavak predstave, točnije drugi dio predstave „Love will tear us apart". Treći nastavak naziva „The Beatles" slijedi u 2013., a u suradnji s francuskim plesačima Julienom Montyem i Michaelom Pomerom.

 „Boys don't cry" istražuje ,naslijeđe ženskih kantautorica iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća te s njima povezana pitanja ženskog identiteta na sceni i skrivenih političkih poruka koje takva glazba, i ples na nju, posjeduje. Ženski identitet u predstavi razložen je na glas i pogled, a vlasništvo nad njim raspravlja se kroz fikcionalnu biografiju plesačice Petre Hrašćanec, koja je na sceni uprizorena u formi dueta s Markom Jastrevskim. Koreografiju potpisuju Saša Božić i Petra Hrašćanec.

Procedura obiju predstava je ista, izvođači „izvode" plesne brojeve, dok u pauzama, saznajemo naoko nebitne detalje o nastanku same produkcije.

 

Cijena ulaznice je 50 kuna (25 kuna umirovljenici, studenti, plesači).

 

 

Objavljeno: 04.12.2012. u 20:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p