KULTURA

Lutalice: Netflix ima novi horor nakon kojega nećete tako lako zaspati!

Novi naslov s odličnim rezultatima gledanosti!

Originalnog naziva The Strays, Lutalice su novi horor koji je stigao na Netflix krajem veljače i ozbiljno uznemirio gledatelje. Kada je riječ o hororu to sigurno nije loša stvar, jer zaljubljenici u ovaj žanr vole upravo taj adrenalin koji nastaje nakon što nas filmske scene dobro uplaše. Ovaj film u globalnom Netflix trendingu jako dobro stoji, a ako već niste naišli na ovaj novi naslov, u nastavku članka možete saznati više.

The Strays je britanski film koji je zasjeo na drugo mjesto u Netflixovom trendingu s preko 28 milijuna sati gledanja, odmah iza We Have a Ghost s popularnom Jennifer Coolidge. Radnja prati glavnu junakinju koja živi savršen obiteljski život u britanskom predgrađu dok joj u život ne ušetaju dvoje stranaca. Naizgled očekivana radnja za jedan horor ipak je uspjela probiti sve rekorde gledanosti bez pretjeranog oglašavanja prije početka prikazivanja.

Dostojan nasljednik odličnog horora Get Out?

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama i osvrtima na stranim portalima film je ozbiljno preplašio mnoge gledatelje pa ako želite malo uzbuđenja u večernjem binganju, isplati se dati šansu Lutalicama. No, još jedna druga komponenta filma razvila je raspravu na društvenim mrežama. Film zadire u temu klasnih i rasnih razlika te internaliziranog rasizma što gledatelje nikako nije ostavilo ravnodušnima prema ideju filma. Iako film nije pokupio baš najbolje kritike i ocjene na IMDB-u i Rotten Tomatoes-u, nema razloga zašto ne biste provjerili zbog čega je dospio u sam vrh globalnog trendinga jednog od najpopularnijih streaming servisa.

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.03.2023. u 13:35
Tagovi: Netflix

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p