KULTURA

Lutkice hrvatskih dizajnera za UNICEF

Dobrotvorna večer u Laubi

„Dobrota je uvijek u modi" neslužben je naziv humanitarno modne večeri koju će UNICEF 6. listopada u „Laubi" organizirati u sklopu jubilarnog 20. Cro-à-portera. Hrvatski dizajneri za tu su priliku izradili unikatne krpene lutkice koje će i predstaviti na večeri, a sav prihod od prodaje ulaznica i lutkica namijenjen je UNICEF-ovom programu za poticanje udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju.

Aleksandra Dojčinović, A'MARIE, Anamarija Asanović, Boris Pavlin, Borna et Fils, Dioralop, ELFS, Hippy Garden, Ivica Klarić, Jelena Aleksić, JET-LAG, Luka Grubišić, Linea Exclusive, Matija Vuica, Monika Sablić, MAK, Madam Demode, Sonja Lamut, Tomislav Bahorić, Zoran Aragović, Zigman, XD Xenia Design, Etna Maar i Image Haddad dizajneri su koji su udružili snage za djecu i na večeri će predstaviti svoje unikatne krpene lutkice „Seka i braco" koje će se prodavati po cijeni od 500 kuna.

Projekt izrade krpenih lutkica UNICEF provodi već više od 20 godina u suradnji s volonterima koji ih izrađuju, a u Hrvatskoj su se pod imenom Seka i braco počele prodavati 2006. godine. Izrađuju ih marljive volonterke treće dobi, koje godišnje naprave 200-injak lutkica, pomažući time promicanje udomiteljstva koje se u Hrvatskoj provodi kroz akciju „Svako dijete treba obitelj."

Ulaznice za tu ekskluzivnu večer dobrote i dizajna mogu se kupiti po cijeni od 200 kuna u UNICEF-ovoj trgovini u Ilici 8, Medveščak Fan Shopu u Teslinoj 6 te u Eventim ticket Shopu u Jurišićevoj 2a kao i na njihovoj internetskoj stranici www.eventim.hr.

 

Objavljeno: 02.10.2012. u 15:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p