KULTURA

Madonna zapalila Super Bowl u haute couture kostimima kuće Givenchy

Kraljica se vratila

Na press konferenciji uoči najspektakularnijeg sportskog događaja u Americi, Madonna je izjavila kako u cijeloj svojoj karijeri nije imala toliku tremu kakovu je osjetila za vrijeme priprema za Super Bowl.

Ukoliko  u obzir uzmemo popularnost ovog događanja, kao i stotine milijuna dolara koji se okrenu samo na 30-sekundnim reklamama, nije čudno da je Madge bila nervozna. Na tržište joj uskoro izlazi novi album, a Lady Gaga joj posljednje dvije godine opasno preuzima tržišni kolač i klima teritorij, koji je dugi niz godina bio isključivo rezerviran samo za Madonnu.

Madonna je sinoć dala sve od sebe pa i više. Impresivna scenografija sa trupom plesača i znakoviti kostimi koji govore da je u svijetu popa samo jedna kraljica, potpuno su raspametili okupljenu gomilu, koja nije prestala pljeskati i izvikivati njezino ime tijekom cijelog show-a.

Prva pojava bila je rezervirana za zlatni plašt inspiriran Kleopatrom sa podstavom u leopard printu. Glavu je ukrasila sa upečatljivim djelom Philipa Treacya, također inspiriranim Egiptom.

Nakon što je odbacila plašt, na red je došla gladijatorska verzija crne mini haljine s tipičnim Givenchy vezovima i detaljima u boji zlata. Look je zaokružila s dugim  kožnim rukavicama i visokim crnim čizmama sa zlatnim kopčama.

Za izvođenje mega-hita "Like a Prayer" preodjenula se u svjetlucavu maksi haljinu/kaput, koja krojem podsjeća na svećenićku odoru. 

Da su kostimi bili pun pogodak zna i Riccardo Tisci, koji je ovom suradnjom Givenchy-u osigurao reklamu kakovu ne bi mogli platiti niti u najluđim snovima: "Prateći suradnju koju smo prije tri godine ostvarili na njezinoj posljednjoj turneji, mogu reći da sam počašćen što sam sudjelovao u još jednom povijesnom događaju " - izjavio je Tisci te nadodao: "Ljudi tvrde da u svemu postoji granica, ali kada je u pitanju Madonna, granice se brišu. Presretan sam što se vratila na glazbenu scenu i dala nevjerojatan miks performansa, glazbe i mode."

Lady Gaga, sljedeći potez je na tebi.

 

A.P.

photo: Profimedia, Givenchy

Objavljeno: 06.02.2012. u 11:41
Tagovi: Madonna, Givenchy

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p