LIFESTYLE

Maestralni miks najvećih hip-hop stvari posljednjih 40 godina

"40 Years of Hip Hop"
hip hop
N
akon kratkog perioda svojevrsnog zatišja, hip-hop se silovito i nedvojbeno vratio u mainstream te se čini kako danasčak i na ovom našem području, miljama udaljenom od izvorišta mu SAD-a, malo tko nije zaražen masnim basom i drskim rimama.  


I dok će nostalgičari revijalno komentirati kako je današnji rap snažnog utjecaja američkog juga i Atlante kao meke "prljavijeg" zvuka, blasfemija old schoolu, a ljubitelji novog vala koji je poput virusa zarazio mlade diljem svijeta će isti braniti, ekipa s YouTube kanala The Hood Internet nas je sve odlučila ujediniti i podsjetiti na najveće hitove ovog glazbenog žanra u majstorskom miksu.

Više od 150 pjesama od preko 100 različitih glazbenika završilo je u četverominutnom miksu 40 Years of Hip Hop koji bi mnoge mogao vratiti u doba odrastanja, na klupice, skateove i u prve izlaske. Premda pjesme nisu poredane kronološki, kompilacija repera iz različitih era čiji se prepoznatljivi stihovi nadovezuju jedan na drugi tvoreći jednu veliku pjesmu je naprosto genijalna (a čak se može i downloadati). Poslušati tako možemo ikone poput 2 Paca, A Tribe Called Quest, Beastie Boysa, The Fugeesa, De La Soul, Cam'rona, Chancea The Rappera, Jay Z-ja, kao i Kendricka Lamara, Kida Cudija, Lil Waynea, Ricka Rossa, Snoop Dogga, Wu-Tang Clan... "If you don't know, now you know", rekao bi Biggie (a zahvaliti nam možete nakon slušanja). Šlag na torti zvanoj mali petak, odnosno četvrtak? Itekako.


M.M.
Foto: Unsplash
Objavljeno: 08.06.2017. u 10:00
Tagovi: glazba

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p