MATEA MARTEK

Mali trikovi velikih Instagram cura: Lucija Kontić

Kako uvijek imati savršene fotografije?

lucija kontić 
Pregledavanje Instagram profila naših omiljenih blogerica ponekad u nama može izazvati podijeljene osjećaje. Jasno, dvostruko tapkamo po ekranu, lajkamo svaki styling, caffe late i interijer jer su nam se tijekom vremena zavukle pod kožu, inspiriraju nas i s njima dijelimo isti osjećaj za estetiku. Istodobno, pomalo smo i zavidni jer ne znamo kako im uspijeva baš svaka fotografija biti tako savršena i pitamo se što mi točno radimo krivo. 

First world problems, sarkastično bi konstatirali mnogi. Bilo kako bilo, od svoje Insta ovisnosti trenutno ne odustajemo niti se zbog nje planiramo ispričavati, a kako bi doznali trikove najboljih, na razgovor smo priveli jednu pravu stručnjakinju.

Pratite li domaće blogove, Lucija Kontić vam nije mogla promaknuti. Šarmantna ljubiteljica mode i studentica kemije i biologije svoj eklektični stil dijeli na blogu Shipped From Venus, a vlasnica je i Instagrama koji prati preko 34 tisuće ljudi. Vrtoglava brojka nagnala nas je da je zapitamo sve o njenim navikama na najpopularnijoj društvenoj mreži. Kako obrađuje fotografije, kako steći pratitelje i kako ispasti dobro na baš svakoj fotografiji, otkrijte u nastavku!
 
lucija kontić 
#Motivi
Najčešće dijelim outfite, fotografije novih stvari koje kupim, fotografije hrane, zanimljivih mjesta koje posjetim, mog psa i još mnoge druge motive koji mi zapnu za oko.

#UčestalostObjava
Objavim jednu do dvije slike dnevno, nekad se dogodi da bude i preko tog broja, a nekad nemam ništa zanimljivo za objaviti pa taj dan preskočim.

#Kamera
Koristim kameru mobitela i fotoaparat. Za fotografije outfita češće koristim fotoaparat jer bolje uhvati detalje i boje budu intenzivnije, a za ostale koristim kameru mobitela.

#Aplikacije
Većinom koristim VSCOCam za posvjetljivanje, kontrast i oštrinu. VSCOCam ima super filtere kojima se može smanjiti/povećati intenzitet pa se mogu prilagoditi fotografiji. Ponekad koristim Afterlight, Litely i Faded.
 
lucija kontić 
lucija kontić
#Filter
U VSCO Camu su mi najdraži filteri A6, HB1 i HB2. Koristim uvijek jedan od ta tri, a u ostalim aplikacijama nemam najdraži, obično odaberem neki random koji mi se tad čini najbolji za određenu fotografiju. Za dobru fotku na Instagramu su najbitniji svjetlost i kompozicija.

#MojiPratiteljiNajvišeVole...
Opise slika :) Nekad znam napisati poduže tekstove koji skupe ogroman broj pozitivnih komentara.

#NajvišeLikeovaDobijemNa...
Fotografije outfita. Iako broj likeova najviše ovisi o tome kad se fotografija objavljuje. Postoji neko određeno vrijeme u danu kad i ne tako dobra fotka skupi preko tisuću likeova, a kad objavim i neku puno bolju fotku, primjerice, kasno navečer, ne bude dobar odaziv. Sve su to neke sitnice koje shvatiš usput.
 
 
#SavjetZaDobivanjeVišeFollowera
Mislim da je najvažnije imati temu i ne odstupati previše od nje. Nije važno da pojedinačna fotka bude dobra, cijela galerija mora biti vizualno privlačna, nijedna fotografija ne smije odskakati tematski od ostalih. Važno je i da se ne koristi previše različitih filtera, naročito onih koji drastično mijenjaju boje na slici. Najbolja metoda za dobivanje followera je tagiranje velikih profila, u mom slučaju modnih, koji će repostati vašu sliku i označiti vas u opisu. Tako nekad dobijem više stotina followera u jednom danu. Super je i označavati brendove koje nosite jer ako zamijete vašu sliku, postoji mogućnost da vas poprate što također donese nove followere.
 
lucija kontić 
lucija kontić 
#KakoUvijekIspastiDobroNaFotografiji?
Kosa je u mom slučaju najvažniji faktor. Kad imam bad hair day ni ne pokušavam se slikati jer to obično završi loše uz puno živciranja. Stalno nosim sunčane naočale na fotografijama jer inače žmirim i to ne izgleda dobro. Što se tiče neke tehnike fotografiranja, valja voditi računa o svjetlu. Ako se slikate po jakom suncu za pozadinu je najbolje odabrati obični zid i poigrati se sa sjenama. Ako se slikate za vrijeme golden houra neka svjetlost bude iza vas. Tako ćete izbjeći neželjene sjene po licu a slika će dobiti nježnije tonove. Selfie slike ispadnu bolje ako kameru držite u ruci koja je na strani vašeg boljeg profila. Pripazite i na kontrast odjeće i pozadine, važno je da jedno ističe drugo.

#NikadNeBihObjavila...
Nikad ne reci nikad, ali prema onome što me svakodnevno zgrozi kad otvorim Instagram, nikada ne bih objavila slike iz WC-a, na kojima se vidi toalet, prljavi veš ili higijenske potrepštine, provokativne slike u donjem rublju, slike na kojima se vidi nered i smeće... Neke slike je bolje sačuvati za privatnu kolekciju :)
 
lucija kontić 
lucija kontić 
lucija kontić   
#SuradnjeSBrendovima
Nemam suradnji koje su isključivo vezane uz Instagrama, većinom su to suradnje koje imam za blog, ali obuhvaćaju i Instagram.
   
 
Objavljeno: 22.09.2015. u 14:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p