LIFESTYLE

Mando Diao odgovaraju!

Zanimljivosti vezane uz bend koji samo što nije stigao u Hrvatsku!

Još malo i svi ćemo plesati na taktove "Dance with somebody" i "Gloriu", aktualne singlove s novog albuma švedskog benda Mando Diao. Ovog četvrtka Mando Diao dolaze u Boogaloo, a mi smo vam odlučili donijeti samo neke od zanimljivih detalja na koje su dečki sami odgovorili. Uspoređuju ih s Beatlesima, a ako stavimo ruku na srce, slobodno možemo reći da se s ovom usporedbom slažemo. Nekad su curice i žene vrištale na Beatlese a danas vrište na Mando Diao, ekipa iz Švedske sama piše pjesme, lyricsi su im snažni i kvaliteta zvuka savršena, a i seksepil koji imaju jednostavno vas ne ostavlja ravnodušnom. Treba li još nešto nadodati?

Što mislite o sebi? Uspoređujete se sa Beatlesima, zašto? Odakle toliko samopouzdanja?

Ako želimo uspjeh koji su imali Beatlesi, ako želimo biti kvalitetni kao oni, moramo se s njima uspoređivati.

Znači, visoko ste postavili svoje ciljeve?

Definitivno. Možda ih nećemo sve ostvariti, no potrudit ćemo se učiniti maximalno.

mandodiao_2009_universal_377.jpg

Što je inspiriralo Mando Diao za prizvuk šezdesetih koji vaša glazba ima?

 

Jednostavno, inspiraciju smo našli u glazbi koju su slušali naši roditelji i u onoj na kojoj smo mi odrasli. Mi smo slušali Nirvanu i Guns n Roses, kao i većina mladih, no ploče naših roditelja iz šezdesetih ostavile su najveći utjecaj na nas.

Da li postoje švedski bendovi koji su vas inspirirali?

Možda malo The Hellacopters, no nismo zapravo previše oduševljeni glazbenom scenom u Švedskoj. Mnogi švedski bendovi su prekonzervativni.

Iz vaše biografije jasno je da ste veliki zaljubljenici u Rock'n'Roll. Što je za vas Rock'n'Roll ?

Pjesme su najbitnije, ranije nas je cijeli taj način života ispunjavao, no to smo prerasli. Pjesme vas čine slobodnima i zato znamo da nikad ne bi mogli raditi neki normalan posao. Rock'n'Roll  je jedini način za nas.

Kako ste se uspjeli iz malog mjesta Bolenge probiti na velike festivalske pozornice diljem svijeta?

Srećom, netko nas je čuo kako sviramo i bili smo pozvani da nastupimo na festivalima. Nitko zapravo nije znao za nas, no nakon svirke, svi su nas željeli upoznati. 

Kad radite na novim stvarima, dolazi li često do nesporazuma i razilaženja oko nastanka pjesme?

Ne. Kako svi imamo istu glazbenu podlogu većinom se oko svega slažemo.

Kakve su svjetske turneje u odnosu na vaše u Švedskoj?

Prve su naravno bile iznenađujuće, no sad smo već navikli. Čuli smo svakakve priče, a  i doživjeli svašta. Neki koncerti su bili mali poput onih u Švedskoj, no uvijek smo uspjeli nabrijati ljude na našu muziku.

Koji vam je bio omiljeni grad u kojem ste nastupili?

Sviđa nam se vibra Los Angelesa, to zbilja ne vidite često. New York je odličan, Birmingham je bio zabavan.

Kako gledate na kritike?

Znamo tko smo pa nas to toliko ni ne smeta. U početku karijere ti je to bitno, ali sad smo već shvatili da ne možete zadovoljiti sve. Uvijek ima novinara i fanova koji će te popljuvati, kao i onih kojima si fenomenalan. Nemoguće je uzeti u obzir sve što vam ljudi sugeriraju. Sve što možemo je biti Mando Diao.

Što očekujete od svoje publike?

Sve u svemu, da se zabave. Neka plešu ako im je naša glazba dobra, a ako nisu zadovoljni, slobodno nas gađajte jabukama! Prije svega želimo iskrenu publiku!

Ana Bacinger           

 

 

Objavljeno: 24.11.2009. u 15:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p