LIFESTYLE

Marcella Zanki režirala novi videospot skupine Auguste

Auguste predstavljaju videospot za singl 'Ruke'
auguste
Nakon predstavljanja singla Ruke u radijskom eteru, skupina Auguste za svoj novi singl objavljuje i službeni prateći videospot, talentirane redateljice Marcelle Zanki. Video je dostupan na službenom YouTube/VEVO kanalu, a singl je objavljen i u digitalnom obliku.

Videospot je djelo talentirane redateljice i fotografkinje Marcelle Zanki, čiji su radovi priznati od strane svjetskih festivala i medija – njen film Ode To Youth uvršten je na NOWNESS, video-kanal koji prikazuje najbolje iz svjetske kulture, dok je film Tamara Bombardelli prikazan u sklopu Canadian International Fashion Film Festival 2016, kao i na Portuguese Porto Fashion Film Festivalu te je u utrci za FFF VOGUE nagradu.


"Ruke je pjesma u kojoj je njen emocionalni sadržaj u prvom planu i naglasak je potpuno na osobnom načinu pisanja. Jednostavnost predstavlja neku vrstu transparentnosti u kojoj suptilni detalji mogu imati golemi učinak, tako da je ta ista jednostavnost prebačena i u videospot. Ono što je sjajno kad je u pitanju glazba jest lakoća uspostavljanja odnosa i suradnji s ljudima", otkriva o spotu Ivana Lulić te nastavlja o suradnji s Marcellom Zanki: "Rad Marcelle Zanki prvenstveno mi je zapeo za oko kroz spotove Lollobrigide, a što sam više istraživala, to je bila veća želja da nam upravo ona režira novi videospot. Kako smo dosad Gordana i ja bile uključene baš u svaki dio promoviranja Augusta, od PR-a do studijskog rada ili snimanja i organizacije videospotova, malo je bilo neobično samo ostaviti otvorene ruke nekom drugome. Ipak, kada smo dobile prvu i konačnu verziju, nismo imale baš nikakve zamjerke. Jako nam je drago da je Marcella pristala raditi s nama na osnovi jednog 'friend requesta' i šumeće demo snimke s probe. Njena estetika je sjajna i s obzirom na to kako ona, Irena i Vedran zajedno rade, Auguste su sigurno pronašle sjajne suradnike i za neke buduće videospotove", zaključuje.

Videospot je sniman u dvorištu obitelji Kunić iz Lobora, a u njegovom stvaranju sudjelovali su i Vedran Rapo (direktor fotografije) te Irena Fabri (asistent režije/montaža).


auguste
"Ovo je prva pjesma kojom najavljujemo naš drugi album. Jako puno smo radili na aranžmanu za ovu pjesmu, ali i na spotu koji ju prati. Sada mogu reći da bend poprilično doprinosi radu Augusta, i ovaj zvuk rezultat je rada svih muzičara. Definitivno se osjeti puniji bendovski zvuk koji se odlično nadovezuje na autorski rad Ivane i mene", Gordana Marković

S novim singlom Ruke nastavljaju svoje hrabro započete glazbene korake, a upravo su ovom pjesmom ušle i u finale ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala. Treća sezona festivala započet će serijom koncerata svih 15 finalista, koji će se održavati tijekom listopada u zagrebačkom klubu Shock Show Industry D’Katran, a nastup skupine Auguste predviđen je za 13. listopad. Superfinale je na rasporedu 4. studenog, a detaljnije informacije moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

Auguste singlom Ruke ujedno najavljuju i početak rada na novom studijskom materijalu, kao i novoostvarenu suradnju s diskografskom kućom Universal Music.


Foto: PR
Objavljeno: 23.09.2016. u 11:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p