LIFESTYLE

Mlada fotografkinja koju volimo pratiti na Instagramu

Blictagram: @dorabarker
Blictagram: @dorabarker 
Dora je urbana, minimalistički nastrojena i jako cool, a baš takav dojam ćete dobiti provirite li i na njen Instagram profil. Fotografija se davnih dana uvukla u Dorin život, no njen se Insta profil odnedavno uvukao u naš i čini se kako ne ide nikamo.

Otkad smo je uhvatili kako u backstageu sramežljivo hvata najbolje trenutke na posljednjem BIPA FASHION.HR-u skrivena iza svog fotoaparata, mlada fotografkinja Dora Barker nas je dobrano zaintrigirala. Poželjeli smo zaviriti u njen svijet i to smo učinili putem Insta profila @dorabarker. Ono što nas je dočekalo je atmosferičnost, urbani minimalizam i lijepo portretirani mali životni trenuci koji uljepšavaju naš feed i podsjećaju nas koliko je bitno promatrati svijet oko sebe. Volimo Dorino oko za detalje, obožavamo način na koji percipira okolinu, inspiriramo se njenim stilom i predosjećamo da ćemo o njoj još mnogo čuti. Dotad, doznali smo sve o Dorinim navikama na vizualnoj društvenoj mreži...
 
dora barker 
Tvoj Instagram profil u tri riječi...
Trendi, minimalistički, estetski dosljedan.

Što najčešće možemo vidjeti na tvom Insta profilu?
Možete vidjeti različita okruženja u kojima se nalazim, odjeću koja mi se sviđa, a nekad uleti koji selfie da razbije monotoniju ili slika nekog novog modnog komada koji sam kupila.

Fotkaš li mobitelom ili koristiš fotoaparat?
Trudim se što više fotkati fotoaparatom jer sve onda izgleda kvalitetnije i profesionalnije, ali ga nažalost nemam uvijek uz sebe pa i mobitel dobro dođe.

Koristiš neke dodatne gadgete?
Mobitel, fotoaparat i ponekad laptop ako obrađujem fotke na njemu.
    
dora barker
  dora barker
 
dora barker  
Koje filtere voliš?
Od Instagram filtera samo Juno.

Koristiš li neke dodatne aplikacije?
Da, Snapseed, VSCO i Afterlight.

Je li Instagram promijenio način na koji fotografiraš?
Pa neke stvari sigurno da, često crpim inspiraciju na Instagramu i nekad fotkam stvari koje mi ne bi palo na pamet fotkati da nema Instagrama.

A je li promijenio način na koji gledaš svijet oko sebe?
Ne bih baš rekla da je promijenio način na koji gledam svijet oko sebe ali sigurno zbog Instagrama primjećujem stvari koje inače možda ne bih primijetila.

Koju poruku želiš svojim fotografijama odaslati?
Želim potaknuti i spojiti ljubav za fotografijom, modom i kulturom te osvijestiti domaćim kreativcima i mladima važnost ekspresije i promatranja, a ujedno se trudim ostati lako probavljiva i razumljiva tako da se svatko može poistovjetiti sa mnom i mojim radom. Nastojim biti pristupačna svima i odgovoriti na sve zahtjeve i pitanja od svojih followera.

Fotografiraš li ciljano, odlazeći na neke zanimljive lokacije ili usput okidaš fotke?
Najčešće usput okidam fotke kad vidim nešto što bi moglo biti ''Instagram material'', nikad ne odlazim na lokacije samo i isključivo zbog Instagrama pa kad je kriza i nemam ništa za objaviti samo se nadam da ću naići na nešto što se uklapa u cjelokupan dojam i stil.
 
dora barker 
dora barker 
Postoji li neki Instagram trend za koji si se zakačila i ima li neki koji ti je potpuno odbojan?
Ne pratim baš trendove po Instagramu, fokusiram se na razvoj svog osobnog stila i estetike, kreativan proces mi nema veze s trendovima niti ikakvom vrstom sljedbeništva ili pomodarstva.

Što prvo gledaš na tuđim Instagramima i što je ono što te natjera da stisneš 'follow'?
Uglavnom je to dojam cjelokupnog profila, ako je skladan i ne napadan kad je riječ o bojama i sadržaju i naravno ako prikazuje sadržaj koji mi je zanimljiv i koji želim gledati.

Tri omiljena Instagram profila koja pratiš?
Teško je izdvojiti samo tri haha. Jako puno fotografa pratim i foto Instagrama, a u zadnje vrijeme me oduševljavaju: @bellnjerry, @night.shift i @edwardkb.
 
dora barker 
dora barker 
dora barker 
Zašto voliš Instagram?
Jer za razliku od Facebooka lako biraš kakav i čiji sadržaj gledaš, puno je bolje filtrirano.

A zašto voliš fotografiju?
Fotografiju volim jer volim promatrati sve oko sebe, a fotografija je način da ono što ja vidim i način na koji to percipiram pretvorim u materijalan oblik koji mogu dijeliti s drugima.
 
 dora barker dora barker  
M.M.
Objavljeno: 10.06.2016. u 16:19

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p