KULTURA

Modne ikone uhvaćene s fast foodom

Duhovite karikature Anne Wintour, Marca Jacobsa i drugih

Biti u modnom biznisu na svjetskoj razini znači biti spreman na odricanja, jer osim što modnim ikonama zbog opsega njihova posla ostaje vrlo malo vremena za privatan život, jedan od imperativa ovog posla je izgledati savršeno, što često podrazumijeva izbacivanje svih onih slatkih gastronomskih užitaka iz dnevne rutine.

Ako ste se ikada zapitali kako bi Anna Wintour, Carine Roitfeld ili Karl Lagerfeld izgledali kada bi se hranili poput većine i imali veći konfekcijski broj od američke nule, na to vam je pitanje upravo odgovorio talijanski modni dizajner i ilustrator aleXandro Palombo, koji je poznate face iz modnoga svijeta zamislio s tipičnim fast foodom u rukama; hamburgerom, krumpirićima i gaziranim pićem.

 

Na tapeti su se tako našli već spomenuti modni insajderi, kao i Grace Coddington, Donatella Versace, Kate Moss, John Galliano, Marc Jacobs, Alber Elbaz i mnogi drugi kojima su posvećene ove duhovite, a po nekima i kontroverzne karikature.

Kreiranjem ovih ilustracija, umjetnikov cilj bio je naglasiti problem debljine u modi, za koji vjeruje je još uvijek tabu tema koju većina modnih protagonista jednostavno ignorira. Kako će prozvane ličnosti reagirati na umjetnikovo djelo, tek preostaje vidjeti, a dotad pogledajte sve karikature ovdje.


H.B.

Photo: aleXandro Palombo

 


Objavljeno: 31.10.2013. u 18:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p