LIFESTYLE

Modni blog koji će vas zaintrigirati

Part Nouveau otkriva inspiraciju iza najvećih modnih djela
U moru modnih blogova, s vremena na vrijeme za oko nam zapnu oni nešto manje uobičajeni, kao što je to nedavno pokrenuti Part Nouveau. Iza ovog bloga stoji Lilah Ramzi, studentica modne povijesti, koja je došla do zaključka kako mnogo kreativnog materijala, produciranog i dizajniranog u suvremeno doba, korijene zapravo vuče iz prošlosti.

Part Nouveau objedinjuje modnu fotografiju, modne trendove i zapravo bilo što unutar kreativnog polja što posuđuje, reinterpretira i direktno je inspirirano nekim djelom koje mu je prethodilo.

Richard Avedon (1981.) / Giampolo Sgura (2011.)

Zahvaljujući svom velikom znanju, Lilah na dnevnoj bazi poseže u modnu povijest, kako bi pokazala inspiraciju iza nekih od najvećih modnih trenutaka, bilo da je u pitanju umjetnost, fotografija ili dizajn.

The Great Wave - Katsushika Hokusai / Christian Dior Spring 2007. Couture

Kolekcija Dolce & Gabbane, primjerice, posvećena je sicilijanskoj arhitekturi, Dior couture haljina frapantno podsjeća na jednu od najpoznatijih slika Katsushike Hokusaija, a proljetna remek-djela Sarah Burton za kuću Alexander McQueen inspiraciju vuku još iz 19. stoljeća.

Cage Crinoline (1870.) / Cage Crinoline - Alexander McQueen Spring/Summer 2013.

Izuzetno zanimljiv blog, koji će vas nesumnjivo zaintrigirati, posjetiti možete ovdje.


H.B.
Photo: Part Nouveau

Objavljeno: 24.04.2013. u 12:37
Tagovi: Part Nouveau, blog

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p