KULTURA

Modni gobleni novi su projekt domaćih kreativaca

Gobleni u službi vizuala brenda IO Ivana Omazić

ivana omazic
Posljednji IO Diary brenda IO Ivana Omazić predstavlja aktualnu zimsku kolekciju na doista originalan način – u goblenima.

''Ako ste s brdovitog Balkana, prije ili kasnije susreli ste se s goblenima'', kaže Nikola Beban iz autorskog tima ovog IO Diarya te nastavlja: ''Naročito popularni 60-ih i 70-ih, prošli su gobleni čitav put uobičajen u pučkoj i popularnoj kulturi - od omiljene razbibrige, postali su simbol socijalističkog kiča, potom bili zaboravljeni, da bi se danas, barem nama, činili kao romantičan reprezentant nekih zlatnih, sporijih vremena''.

ivana  omazić

ivana  omazić
Pored Nikole Bebana koji je autor koncepta i fotografija, goblene potpisuju Nikola Barbir i Lidija Lovrić kao stilisti, Marija Bingula bila je zadužena za hair&mua, Mimi Rončević model i Vanja Bajčić koja je goblene izradila.

''Gobleni, baš kao i odjeća dizajnerice Ivane Omazić i njezina slow fashion filozofija, podrazumijevanju polaganu, strpljivu i promišljenu, ručnu izradu. Zbog toga su nam se gobleni nametnuli kao idealan način prenošenja ideje brenda, ali mogu slobodno reći i osobni kreativni izazov''
, dodaje Beban. Sve IO goblene možete pogledati na adresi ioivanaomazic.com, na kojoj je prikazana kolekcija dostupna i uz sezonski popust od 40%.

ivana omazić
IO Diary zanimljiv je projekt međunarodno renomirane hrvatske dizajnerice i njezinog brenda IO Ivana Omazić. IO Diary funkcionira kao platforma za umjetnike različitih medija. Kreativcima se daje potpuna sloboda da kroz vlastito i originalno viđenje brenda pokažu svoj rad i izraze vlastitu osobnost, a rezultat su neki doista zanimljivi projekti.

ivana omazić
ivana omazić
ivana omazić
ivana omazić

Foto: Nikola Beban

Objavljeno: 12.01.2017. u 09:53
Tagovi: Ivana Omazić

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p