KULTURA

Mračna strana Harryja Pottera: Izlazi film o kaskaderu koji je ostao paraliziran na setu

HP fanovi - jeste li znali za ovu priču?

Većina fanova Harry Pottera ostala je šokirana nakon vijesti o izlasku dokumentarnog filma David Holmes: The Boy Who Lived. Naime, film priča priču o gimnastičaru i kaskaderu koji je ostao paraliziran nakon nesreće na setu filma Harry Potter i Darovi smrti 1. dio.

"Znao sam da ću biti kaskader, a onda sam dobio najbolji posao na svijetu - posao glavnog kaskadera za Daniela u filmovima o Potteru", priča Holmes u traileru. No, onda se dogodilo nešto što je promijenilo njegov život zauvijek. David je u filmskom studiju želio isprobati scenu koja uključuje eksploziju, kada ga je detonacija bacila na tlo s platforme. Slomio je vrat i ostao paraliziran.

 

Lijepa strana priče je što su glumac Daniel Radcliffe i David ostali prijatelji te je upravo Daniel, osim što se pojavljuje u filmu, izvršni producent novog dokumentarca. Holmes i Radcliffe su odrastali skupa i surađivali 10 godina sve do trenutka kobne nesreće kada je Davidov život krenuo u nekom drugom smjeru.

"On mi je bio kao kul stariji brat. Radio je najopasnije vratolomije. Ovo nije fer. Nije trebao raditi ništa od toga. Ova užasna stvar se dogodila Daveu, ali ne želim pričati o njemu kao da mu je život bio tragedija. Način na koji je svojim životom utjecao na živote ljudi oko sebe, govori da mu je život daleko od tragedije", priča Daniel.

 

 

"Kako to da nikada nisam čuo za ovu nesreću? Velik sam fan Harryja Pottera, a tek sam danas doznao za ovo. Nadam se da će novac koji će ovaj film zaraditi pomoći Davidu", "Ovo su priče za koje javnost nikada ne čuje, osim ako netko utjecajan ne počne pričati o samoj prirodi posla kaskadera.“, „Priče koje završe u vijestima su one u kojima kaskaderi poginu", samo su neki od komentara šokiranih fanova.

Dokumentarni film David Holmes: The Boy Who Lived moći će se pogledati na streaming platformi HBO od 15. studenog ove godine.


Foto: Instagram
Objavljeno: 03.11.2023. u 12:22
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p