KULTURA

Muškarci vole moćne žene

Zaboravite na ideal domaćice!

„Moć je afrodizijak 21. stoljeća!" je rečenica u kojoj se može sažeti cijelo jedno britansko istraživanje. Čak trećina Britanaca osjeća privlačnost prema ženama  na visokim pozicijama. Očito da ideal kućanice koja drži tri kuta kuće i muža dočekuje s papučama pomalo pada u vodu.

Danas je njihova idealna žena zgodna, seksi izvršna direktorica velike kompanije. Znanstvenici kažu kako ovaj preokret nije ništa neobično jer su mnogi muškarci u krizi ostali bez posla i suočili se s novom podjelom uloga unutar domaćinstva.

66% muškaraca je očarano ženama s visokim ciljevima, a među kategorijom u dobi od 30 do 34 godine, taj postotak se penje na 71%.

18% muškaraca želi zabavnu partnericu, 14% djevojku koja se zna izboriti za sebe, a 9% cijeni spontanost. 35% ih voli zločeste djevojke poput Angeline Jolie ili Megan Fox. „Financije su veći problem no ikad i muškarci koji su imali nešto protiv žena koje su snažne i uspješne su se opametili. Sada financijsku neovisnost vide kao prednost. Mediji snažne i moćne žene predstavljaju na seksi način." kaže bračna savjetnica Jo Barnett.

Nisu samo muškarci okrenuli ploču; žene danas više ne traže princa na bijelom konju. Idealan muškarac današnjih Britanki je mješavina Colina Farrella i Gerarda Butlera koji izgledaju pomalo sirovo. Ne privlače ih metroseksualci, iako vole muškarce na visokim položajima. „Žene traže nekoga tko će ih uzbuditi i pomoći im da zaborave na svakodnevne probleme. Zločesti dečki su izazov- što je igra teža, više je želimo igrati!" kaže Jo.

Cijelo istraživanje je napravljeno radi analize tržišta uoči lansiranja igrice Sims Medieval.

Ženski favoriti

1. Colin Farrell

2. Gerard Butler 

3. Robbie Williams

4. Jude Law

5. Jonathan Rhys Meyers

6. Jose Mourinho

7. Russell Brand

8. Christian Bale

9. Danny Dyer

10. Simon Cowell


Muške miljenice

1. Angelina Jolie 

2. Megan Fox 

3. Charlotte Church

4. Sienna Miller

5. Lily Allen 

6. Christina Aguilera

7. Lindsay Lohan 

8. Britney Spears 

9. Paris Hilton 

10. Nicole Richie

B.K.

prema: Daily Mail

Objavljeno: 26.03.2011. u 09:30
Tagovi: muškarci, veze

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p