KULTURA

Na male ekrane stiže nova adaptacija romana Margaret Atwood

Nakon 'The Handmaid's Tale' dolazi 'Alias Grace'
Alias Grace
N
akon ludo uspješne TV serije The Handmaid's Tale koja nas je povela u zastrašujuću distopijsku budućnost kojom trese totalitarizam i koja je žene svela na strojeve za rađanje djece, Netflix je najavio novu seriju, također temeljenu na nagrađivanom romanu spisateljice Margaret Atwood.


Alias Grace će na male ekrane stići u obliku mini serije u trajanju od 6 sati, a radnja se vrti oko stravičnog ubojstva Thomasa Kinneara i njegove spremačice Nancy Montgomery za koje je optužena Grace Marks, sluškinja i siromašna imigrantica iz Irske. Radnja se zahuktava kada se Grace ne može sjetiti detalja ubojstva, pa se u priču uplete i lokalna crkvena zajednica koja angažira psihologa ne bi li iskopao sjećanja iz djetinjstva Grace te potvrdi njenu nedužnost. Sve se ovo odvija u 19. stoljeću, točnije 1843., a radnja romana je temeljena na istinitim događajima. U glavnim su ulogama Sarah Gadon (Grace Marks), Anna Paquin (Nancy Montgomery) i Kerr Logan (James McDermott).

S obzirom na to da već prvi teaser serije nagovještava još jednu uzbudljivu priču koja se ne srami adresirati političke, spolne i društvene okolnosti jednog vremena, vjerujemo da će i Alias Grace doživjeti veliki uspjeh. Serija na Netflix dolazi 2. studenog 2017.

M.M.
Foto: Jan Thijs/Netflix
Objavljeno: 26.07.2017. u 11:24

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p