KULTURA

Na Netflix je stigao dokumentarac o Robbieju Williamsu koji poznatog pjevača prikazuje u dosad neviđenom svjetlu

Film koji bi baš svatko trebao pogledati
Netflixov novi dokumentarac o ikoničnom pop pjevaču Robbieju Williamsu, redatelja Joea Pearlmana, ispunio je svoje obećanje i predstavio poznatu zvijezdu iz jednog posve drugačijeg ugla od onog na koji su fanovi dosad navikli. Kroz sate arhivskih snimaka iza kulisa, dokumentarac istražuje teškoće s kojima su se slavne osobe suočavale u eri prije društvenih medija, kada su novinari imali znatno veću kontrolu nad prikazivanjem njihovih života...

Williams je u ovom dokumentarcu prikazan u ranije neviđenom svjetlu, suočen s vlastitim izazovima i poteškoćama koje su itekako utjecale na njegovu slavu. Jedan od potresnijih trenutaka dokumentarca prikazuje Williamsa 2007. godine, snimljenog drogiranog i depresivnog, dok čita negativne komentare o sebi na internetu. Unatoč svojoj slavi, Williams nije bio imun na okrutnost medija i javnost i bio je izložen konstantnom pritisku paparazza, često praćen stotinama fotografa koji su ga progonili i izvještavali o svakom njegovom koraku. Dokumentarac stoga potiče gledatelje na razmišljanje o granicama empatije prema slavnim osobama; Iako su one javne ličnosti, to ne opravdava okrutnost i omalovažavanje kojima su podvrgnute, a pitanje koje se postavlja kroz čitavi film jest koliko pritiska i kritike jedno ljudsko biće treba podnijeti za našu zabavu, te trebamo li kao društvo preispitati naš odnos prema slavnim osobama i načinu na koji ih tretiramo u medijima.


Iako su se, od tada, možda i smanjila najgora omalovažavanja u medijima, prisutnost društvenih mreža stvorila je novi oblik pritiska na slavne osobe. Komentari o njihovom izgledu, ponašanju i njihovoj umjetnosti i dalje ih proganja, a sve to može imati ozbiljne posljedice po njihovo mentalno zdravlje. Dokumentarci poput ovog služe kao podsjetnik na važnost suosjećanja i poštovanja prema drugim ljudima, bez obzira na njihovu slavu ili status, stoga, bez obzira na to jeste li veliki fan Williamsa ili ne, predlažemo da pogledate ovaj film. Jer, upravo filmovi poput ovog potiču na razmišljanje o ljudskoj prirodi, empatiji i potrebi za suosjećanjem i podrškom, kako u svijetu slavnih tako i u svakodnevnom životu... Više informacija otkrijte u traileru:
Foto: imDB, YouTube
Objavljeno: 09.11.2023. u 09:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p