KULTURA

Na Netflix je stigao najnoviji film s Chrisom Hemsworthom u glavnoj ulozi i potpuno podijelio publiku!

Film koji je iznanadio mnogobrojne fanove poznatog glumca

Otkako je Netflix najavio izlazak svog najnovijeg znanstveno-fantastičnog akcijskog trilera - ''Spiderhead'', ovaj obećavajući film vrlo se brzo pronašao na popisu najiščekivanijih, prvenstveno zbog impresivne glumačke postave koja uključuje Chrisa Hemswortha, Milesa Tellera i fantastičnu Jurnee Smollett, koje su fanovi jedva čekali vidjeti u zajedničkom scenariju! Tako je film, posve očekivano, u nepuna 24 sata od početka emitiranja postao najgledaniji film na Netflixu, no reakcije javnosti prilično su dvojake...

''Spiderhead'' prati priču osuđenika Jeffa (Miles Teller) koji služi kaznu za ubojstvo iz nehaja nakon što je pijan udario u automobil i usmrtio svog prijatelja. No, Jeff ne služi kaznu u običnom zatvoru; Nalazi se u zatvoru u kojemu mu je dopušteno slobodno šetati hodnicima, jesti odličnu hranu i u kojemu - nema stražara. Sigurno ste se već i sami zapitali ''U čemu je kvaka?!'' Pa, Jeff i ostali zatvorenici zauzvrat moraju sudjelovati u testiranjima na lijekove koji su najblaže rečeno - izrazito eksperimentalni, te se na nevjerojatne načine poigravaju s emocijama zatvorenika i ljudi općenito. Sva ta eksperimentiranja nadzire šef Steve (Chris Hemsworth) i Steveov pomoćnik, Verlaine (Mark Paguio), koji inzistiraju na činjenici da sve što rade, rade za opće dobro. No je li to zaista tako, saznajte u ovom napetom filmu koji će vas zasigurno natjerati na razmišljanje!

Iako mnogi tvrde kako je sama radnja filma itekako dobra lekcija o svemu što se oko nas dešava, kao i lekcija o tehnološkom napretku u medicini koji bi mogao posve promijeniti svijet kakav poznajemo, drugi su prilično razočarani tzv. ''mlakom'' verzijom akcijskog filma koji ostavlja previše prostora za analiziranje i nagađanje, dok kritika tvrdi kako je ovo uvjerljivo najlošija uloga koju je popularni glumac Hemsworth ikada utjelovio!


Foto: Youtube, imDB
Objavljeno: 20.06.2022. u 11:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p