LIFESTYLE

Na plažu Zrće stigla je umjetnička kolonija

Na poznatoj plaži održan Artwood festival
artwood festival 
Zrće je svjetski poznata partijanerska destinacija, što je poznato ne samo ljubiteljima noćnih izlazaka i dobrih provoda, već i svih onih koji prate noćnu scenu i sve što se događa tijekom ljeta na najpopularnijoj hrvatskoj plaži. Međutim, u zoru onoga što će uskoro postati nova turistička sezona u kojoj će reportaže s plaže donositi slike razuzdane zabave, na Zrću se dogodio neki drugačiji, umjetnički svijet. 
 
Naime na Zrću je održan Artwood festival 2016, međunarodna umjetnička manifestacija čiji je cilj poticanje osmišljavanja, izrade i predstavljanja originalnih autorskih drvenih skulptura i instalacija na otvorenom prostoru.
 
Festival se održavao od 10. do 17. lipnja na plaži Noa Beach koja se nastavlja na čuveno paško Zrće. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je 12 mladih autora, od kojih je polovica pozvanih, a polovica je prošla selekciju otvorenog natječaja. Njihovi prijedlozi za izradu skulptura od drveta ponajbolje su se poklopili s vizijom i ciljem Festivala, tijekom kojeg su individualno radili na vlastitim skulpturama, ali i udružili snage prilikom izrađivanja jedne zajedničke instalacije smještene na samom ulazu na plažu, gdje će ostali radovi biti izloženi tijekom ljetne sezone.
 
artwood festival  
Proglašenje najboljih održat će se večeras u Noa Beach Clubu, a u žiriju će, između ostalih, biti i Jelena Škoda Baričević, direktorica Turističke zajednice općine Kolan, te Nedjeljko Mikac, poznati akademski kipar.
 
artwood festival  
artwood festival  
artwood festival  
Foto: PR
Objavljeno: 17.06.2016. u 12:55

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p