LIFESTYLE

Na prvom dejtu u kinu gledao sam film Romeo i Julija

Filmski upitnik: Luka Nižetić
Premda je širem auditoriju primarno poznat kao talentirani hrvatski pjevač, Luka Nižetić u rukavu skriva još nekoliko aduta, a osim što se sve uspješnije bavi profesionalnom fotografijom, šarmantnog Splićana također možemo nazvati pravim filmofilom, zbog čega je Luka bio idealni kandidat za ovotjedno izdanje našeg filmskog upitnika. U pauzi promoviranja svog novog spota za pjesmu 'Vječno' Luka nam je otkrio svoje omiljene filmove, soundtracke, redatelje i glumce, a njegove odgovore pročitajte u nastavku.

Koji je zadnji film koji te inspirirao?
Clockwork Orange... Nije nužno zadnji, ali mu se stalno vraćam kad je u pitanju vizualni identitet. Često pribjegnem Alexu kada su neki kostimirani partyji, a svoj stan želim cijeli urediti u Clockwork stilu.

5 filmova koji su po tvom mišljenju obilježili povijest?

Teško i lako pitanje. Hm... Ima ih jako puno, ali evo, ovi mi prvi padaju na pamet: American Beauty, The Shawshank Redemption, The Shining, Schindler's list, The Godfather.

Da možeš živjeti u vremenu jednog filma, koji bi to film bio i zašto?

Ljeto 1975. Da plivam s raljama :D Ali da im ne budem ručak :D

Za kojim filmskim žanrom najčešće posežeš?

Od malih nogu obožavam horrore. Moj najdraži film bio je Strava u ulici brijestova. Uz dobar horror, kojih je ruku na srce sve manje, najviše volim pogledati dobru dramu, a ako je vrijeme za razbibrigu i opuštanje može i najgluplja, predvidiva američka komedija. Takve gluposti uvijek imaju smisla jer nakon njih - život je lijep.

S obzirom da si pjevač, soundtrack kojeg filma te oduševio?

Defitinivno, top sountrack svih vremena, bezvremensko glazbeno čudo koje nikad ne zastarijeva je onaj iz serije Twin Peaks. Angelo Badalamenti je jednostavno genije. U novije vrijeme odličan mi je sountrack iz filma Drive, a veliki sam fan i Dannya Elfmana, koji potpisuje gotovo svu glazbu u flimovima Tima Burtona.

Koji si posljednji film gledao i kakvi su dojmovi? Blancanieves, španjolski nijemi film Pabla Bergera. Upravo ga dovršavam. Iako nisam još vidio kraj, dojam je odličan. Glazba, gluma, ambijent... Lijepo i drugačije.

Svi imamo filmove koje volimo gledati ponovno, koji film ti voliš pogledati uvijek iznova?
Pan's Labyrinth redatelja Gullierma Del Toroa. Toliko maštovito, raskošno i lijepo, da uvijek nailazim na neke nove detalje.

Koji film si gledao kada si prvi put otišao na dejt u kino?

Bio je to 'Romeo and Juliet' Baza Luhrmanna. Baš prigodno! Od uzbuđenja nisam ni gledao film. Samo sam skužio da je sve šareno, «tripozno» i valjda dobro. Trpao sam se kokicama i mislio kad ću je poljubiti. Morao sam ga iznova gledati kada je došao u videoteku i moram priznati, oduševio me. I to je jedan od soundtrackova kojeg sam se pošteno naslušao.

Na kojem filmu si posljednji put zaspao i nisi ga uspio pogledati do kraja?

Gotovo svaki. Uvijek počinjem gledati film s velikim entuzijazmom i voljom kada se spakiram u krevet, najčešće u sitne sate, ali nakon desetak minuta odlepršam u san. Skoro svaki gledam iz dva, tri puta.Kraj kojeg filma te razočarao?

Titanic. Ostao sam užasno iznenađen da je stvarno potonuo brod.

Najdraži zlikovac iz filma/crtića?

Freddy Krueger. Njega sam obožavao. Dok sam bio mali, uz Michaela Jacksona on mi je bio idol. Baka mi je stalno napominjala kako on ne postoji, kako je to samo maska nakeljena glumcu koji ga glumi. Ja bih samo odmahnuo rukom, bako to je moj prijatelj, ne bojim ga se, ne moraš me uvjeravati u nešto što nije isitina.

Najdraži hrvatski (regionalni film)?

Prije kiše, makedonski film iz 1994.

Najdraži glumac/glumica?

Teško pitanje, ali ajmo ovako, Kevin Spacey i Susan Sarandon. Pali su mi na pamet u ovom trenutku. Počnem li misliti, izgubit ću se potpuno.

Kad bi se snimao film o tvom životu, tko bi te glumio?
Neki mali vjetropir koji je uvijek bar 5 cm iznad zemlje, a sada trenutno pohađa osnovnu školu u Splitu.

S kojim filmskim likom bi se mogao ili želio poistovjetiti?
Edward Škaroruki.

Koji film bi preporučio da večeras pogledamo i zašto?

Seven Psychopaths. Zato što je lagan, smiješan i lipo ćete nanat.

Drama ili komedija?
Drama.

Roman Polanski ili Christopher Nolan?
Roman Polanski.

Tim Burtonov BATMAN ili THE DARK KNIGHT Chrisa Nolana?

Burtonov Batman, i to se nikad neće promijeniti!

Peti element ili Planet majmuna?

Planet majmuna.

Donnie Darko ili Klub boraca?

Klub boraca.

Meryl Streep ili Judi Dench?

Meryl Streep.

Kevin Spacey ili Edward Norton?

Kevin Spacey.

The Flintstones ili The Simpsons?

The Simpsons.

 

Jure Perišić
Photo: Jure Perišić

 

Objavljeno: 08.07.2013. u 14:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p