KULTURA

Najbolje od televizijskog programa ove godine

Tko je odnio nagradu Emmy?
game of thrones
68
. po redu dodjele nagrada Emmy ponovno su svjetla reflektora usmjerila u televizijski program i njegove glavne aktere. Američka je televizijska akademija jučer, 18. rujna u Los Angelesu u Microsoft Theateru dodjelila nagrade najboljim televizijskim ostvarenjima godine.


Popularna serija Game of Thrones proglašena je najboljom dramskom serijom godine, dok je najboljom u kategoriji humorističnih proglašena Veep. Tatiana Maslany je dobila nagradu za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (Orphan Black), a Rami Malek (Mr. Robot) za najbolju mušku glavnu ulogu. Najbolji sporedni glumac u dramskoj seriji u 2016. je Ben Mendelsohn (Bloodline), najbolja sporedna glumica je Dame Maggie Smith (Downton Abbey), dok je titulom za najboljeg redatelja godine okrunjen Miguel Sapochnik (Game of Thrones). Inače, serija  Game of Thrones je sveukupno osvojila 12 Emmy nagrada.


Julia Louis-Dreyfus (Veep) dobila je Emmyja za ulogu u humorističnoj seriji, a Jeffrey Tambor za Transparent za najboljeg glumca u istog kategoriji. Najbolja režija u humorističnoj seriji je ona serije Transparent, a najbolji scenarij onaj serije Master of None. Najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji je Louie Anderson (Baskets) dok je Kate McKinnon proglašena najboljom sporednom glumicom za Saturday Night Live.

Najbolja serija ograničenog trajanja jest The People v. O.J. Simpson: American Crime Story, koja je osim ove, osvojila i nagradu za najboljeg glumca u mini-seriji ili TV filmu (Courtney B. Vance), najbolju glumicu u mini-seriji ili TV filmu (Sarah Paulson), najboljeg sporednog glumca u mini-seriji ili TV filmu (Sterling K. Brown), najbolju sporednu glumicu u mini-seriji ili TV filmu (Regina King) i najbolji scenarij u mini-seriji ili TV filmu za epizodu Marcia, Marcia, MarciaLast Week Tonight s voditeljem Johnom Oliverom proglašen je najboljim talk-showom, najbolji reality program je The Voice, a najboljom humorističnom serijom sa skečevima proglašena je serija Key and Peele.


Foto: Getty Images, Vogue
Objavljeno: 19.09.2016. u 10:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p