KULTURA

Najbolji božićni filmovi koje smo počeli gledati već sada

Dekica i film najbolji su vikend plan

Ovaj vikend idealan je za dekicu, kauč, topli napitak i film. A studeni je mjesec koji već lagano miriši na blagdane pa bez grižnje savjesti možemo započeti s gledanjem božićnih filmova.

Ovo je lista omiljenih naslova za koje se većina slaže da spadaju u kategoriju najboljih božićnih:

Love Actually (Zapravo ljubav). Film koji ima sve što jedan božićni film treba imati: humor, toplinu, ljubav i optimizam. Radnja počinje pet tjedana prije Božića, a u tom se periodu prati nekoliko priča čiji se glavni likovi tijekom filma međusobno isprepliću.

Gremlins (Gremlini). Jedan neobičan božićni poklon zamalo je upropastio cijeli Božić. Dječak Billy na dar dobiva malo krzneno stvorenje imenom mogwai, no ne slijedi jedno od tri pravila brige oko stvorenja: hranio ga je nakon ponoći i preslatki mogawai postao je destruktivni Gremlin. Filim iz 1984. i dan danas grije naša srca.

Home alone (Sam u kući). Blagdane je teško zamisliti bez ovog klasika i iako već znamo cijelu radnju na pamet, svejedno je gušt pogledati ga od početka do kraja. Kao što naslov filma kaže, mali Kevin ostaje sam kod kuće, ali ne zadugo jer njegov mir pokušaju remetiti lopovi.

How the Grinch Stole Christmas! (Kako je Grinč ukrao Božić). Još jedan naslov koji je nezaobilazan kad su klasični božićni filmovi u pitanju. Film se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najunosniji božićni film svih vremena, a glavni lik je zločesti Grinč koji odluči ukrasti Božić.

Miracle on 34th Street (Čudo u 34. ulici). Šestogodišnja Susan ne vjeruje u Djeda Božićnjaka, a glavni krivac za to je njezina majka koja radi kao glasnogovornica manhattanske robne kuće. No, situacija će se promijeniti igrom slučaja, a upravo je divna obiteljska priča razlog zašto ovaj film obožavamo gledati za blagdane.

About a Boy (Sve zbog jednog dječaka). Film prati život ciničnog muškarca kojem u život sasvim slučajno uđe jedan dječak. Njih dvojica nesvjesno pomažu jedno drugome kako da budu sretniji u životu. Film je snimljen istoimenom bestselleru pisca Nicka Hornbyja, a spada među najtoplije božićne priče.

The Holiday (Ljubav i praznici). Film prati priču o dvije žene koje zamijene domove i zemlje te se zaljube u lokalne muškarce. Odlična glumačka postava garancija je za dobar film, a osim toga stavlja nas u točno blagdansko raspoloženje koje želimo: počinjemo vjerovati da je sve moguće.

*Harry Potter  (Harry Potter serijal) Iako nisu božićni, Harry Potter filmovi često se navode na ove liste. Zašto? Harry Potter filmovi prvotno su pušteni u kina krajem studenog. Publika se možda sjeća da je gledala filmove tijekom zime oko Božića i tako ih povezuje s ovim periodom. Nama odgovara!

Foto: Instagram
Objavljeno: 11.11.2023. u 11:56
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p