KULTURA

Kako do umjetnine od 2.500 funti? Pa komentarom na Instagramu!

Nagradna igra poznatog umjetnika

Jedan od trenutačno najeksponiranijih britanskih umjetnika, Damien Hirst na svom Instagram profilu posljednjih dana provodi nagradnu igru. Nagrada nije sat nepoznatog proizvođača ili neki proizvod koji ne biste ni besplatno nosili kao što je slučaju u nagradnim igrama većine profila već njegovo umjetničko djelo!

Vrlo često opisujući ga kao „enfant terrible“ britanske umjetnosti, Hirst je ispod svoje posljednje objavljene Instagram fotke objavio: „Napravio sam seriju printeva kako bi podržao Serpentine galeriju u Londonu. Ostao je još jedan, tko napiše najbolji komentar ispod ove fotografije, može ga imati“. Radi se o numeriranom i potpisanom printu nazvanom Andromeda koji vrijedi 2.500 funti te je dio kolekcije od 4 printa dostupnih u HENI Editions uz Sans Souci, Garden of Dreams i Cannizaro.

 

Objavu dijeli Damien Hirst (@damienhirst)

Bizarno natjecanje najnovije je u nizu osobnih refleksija koje je ovaj umjetnik objavio na društvenoj mreži posljednjih mjeseci. Ovom objavom Hirst je potaknuo znatiželju i pažnju 433 tisuće followera, a u ovom trenutku fotografija na kojoj umjetnik stoji napola gol u svom studiju s kantom ružičaste boje, broji preko 30 tisuća lajkova i više od 7000 komentara. Hirst će odabrati pobjednika za oko tjedan dana pa ako ste posebno inspirirani ovog ponedjeljka i taman vam nedostaje britansko umjetničko djelo iznad sofe, tipkovnicu pod ruke i sretno!

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 02.07.2018. u 11:01

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p