KULTURA

Najiščekivanije True Crime serije koje u 2023. stižu na Netflix i za koje već sada znamo da će biti apsolutni hitovi!

Serije koje jedva čekamo gledati!
Nije nikakva tajna da True-Crime žanr posljednjih nekoliko godina živi svoj vrhunac, što mu je bez imalo dvojbe omogućio streaming svijet koji je po prvi put stvorio prostor za pričanje priča koje su u najmanju ruku čudnije od fikcije. Tako su prethodnih sezona uvjerljivo najgledaniji naslovi na najpopularnijem streameru - Netflixu bili upravo dokumentarci s True-Crime tematikom, a koje smo pogledali doslovce u jednom dahu.

Uistinu sjajna kriminalistička serija ili dokumentarac imaju moć da nevjerojatnom lakoćom uvuku gledatelje u priču koja svakom sljedećom epizodom i scenom produbljuje zločinačke slučajeve koji podrazumijevaju nasilne, ali i nenasilne zločine koji su vrlo često jednako šokantni. Netflix je tako briljirao u produkciji kriminalističkog sadržaja za binge-watchere, a uvjerljivo najuspješniji naslovi uključuju "Mindhuntera", "Dahmera", "Tiger Kinga", "Tinder Swindlera" i dakako, Teda Bundyja. Kao što smo mogli i očekivati, Netflix ni u nadolazećoj godini ne namjerava stati s prepričavanjem priča o najstrašnijim kriminalističkim slučajevima, a nekoliko najintrigantnijih naslova o kojima se već danima ne prestaje pričati u filmskom svijetu i koji stižu u nadolazećoj 2023. godini, izdvojili smo u nastavku članka!

Bernie Madoff Documentary

Joe Berlinger, još jedan redatelj koji stoji iza proslavljenog Netflixovog dokumentarca Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes, radi na potpuno novoj kriminalističkoj dokumentarnoj seriji koja će po svemu sudeći biti jedna od najgledanijih u 2023. godini. Riječ je o zločinima Bernieja Madoffa, nekoć jednog od najcjenjenijih i najmoćnijih ljudi na Wall Streetu, i kako je kasnije otkriven - jednog od najvećih prevaranata stoljeća koji je desetljećima varao ljude za milijarde dolara, i to u sklopu poznate “Ponzi šeme” koja je utjecala na mnoge živote… U seriji sudjeluju brojni istražitelji, žrtve i Jim Campbell, autor knjige “Madoff Talks: Uncovering the Untold Story Behind the Most Notorious Ponzi Scheme in History”, koji je deset godina razgovarao s Madoffom dok je bio u zatvoru.
All American Nightmare

Zahvaljujući nevjerojatnom uspjehu dokumentarca “The Tindler Swindler” koji je vrlo brzo postao viralan, producentica Felicity Morris dobila je zeleno svjetlo za potpuno novi projekt. Iako su dostupni detalji o nadolazećem dokumentarcu prilično oskudni, znamo da je riječ o istraživanju kontroverzne teme koja okružuje gotovo sve američke sportaše - od nogometa, košarke i bejzbola do ragbija, golfa i mačevanja!

Lucie Blackman Case

Tragičan slučaj o misterioznom nestanku britanske državljanke u Tokiju 2000. godine privukao je pažnju brojnih svjetskih medija, a mahom je uključivao velike propuste policije i pravosudnog sustava. Sve to je otkrila njezina obitelj koja je vodila intenzivnu medijsku kampanju, a koja ih je na koncu dovela do Joija Obare, čovjeka koji je oteo, seksualno napastovao i ubio njihovu kćer…

Bitfinex hack

Chris Smith, čovjek koji stoji iza Netflixovih viralnih dokumentaraca "FYRE: The Greatest Party That Never Happened" i "Tiger Kinga" upravo stvara najnoviji dokumentarac koji će prikazivati jedan od najvećih slučajeva financijskog kriminala u povijesti! Riječ je o nizozemskom paru koji je 2016. godine ukrao 120.000 Bitcoina, i to tako što su hakirali mjenjačnicu virtualne valute. 120.000 Bitcoina kasnije je vrijedilo gotovo 5 milijardi dolara, a u međuvremenu vlasti su se utrkivale s vremenom kako bi privele pravdi odgovorni dvojac.

Foto: imDB, YouTube
Objavljeno: 29.12.2022. u 13:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p