LIFESTYLE

Koje Advente morate posjetiti na moru?

Zagreb nije jedina destinacija s magičnom božićnom ponudom

Zagreb se već nekoliko godina apsolutno zasluženo nalazi na tronu europskih adventskih destinacija, ali Hrvatska ima za ponuditi još nekoliko posebnih i čarobnih lokacija.

Mnoštvo dekoracija, svjećica, miris vina i ukusne hrane označava početak najljepšeg i najradosnijeg perioda u godini. Usprkos niskim temperaturama, ljudi i dalje s veseljem odlaze na zanimljive događaje, sajmove te uživaju u jedinstvenim i posebnim pričama koje Advent nudi. Iako je Zagreb favorit bez premca, i drugi gradovi u Hrvatskoj neizmjerno su se potrudili i organizirali pažljive i posebne priče za koje garantiramo da će vas oduševiti. Ovoga puta smo izdvojili koje Advente trebate posjetiti na moru uz uživanje u svježem zraku, zvuku valova i nezamjenjivoj blagdanskoj atmosferi.

Advent u Rijeci

Riječki Advent ove godine prostire se na najviše lokacija do sada, a titulu one najljepše i ovoga puta ponijela je Gradina koja je zabljesnula s nevjerojatnim svjećicama, odnosno dekoracijom, a neponovljiv je i pogled koji se pruža s vrha kule, a izvan zidina smjestile su se kućice i klizalište. Ako želite iskusiti prave gastro delicije, na Trgu Riječke rezolucije, smjestile su se kućice s najboljom ponudom. Zabavni sadržaj također je vrlo raznovrstan; kao neke od najzanimljivijih izdvojit ćemo koncert Zsa Zse 15.12. i Nine Kraljić 19.12..

Advent na Lošinju

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda Advent na otoku, Lošinj je savršen odabir za vikend izlet jer je i ove godine ispunio sva očekivanja. Jedan od najljepših otoka nudi bogat božićni program i velik izbor božićnih kućica sa zanimljivom gastro ponudom koje su se smjestile na malološinjskom gradskom trgu, a tamo se nalazi i božićni sajam na kojem ćete pronaći jedinstvene sitnice i suvenire. Za one nešto hrabrije u ponudi je i već tradicionalno kupanje za Novu godinu.

Advent u Zadru

Advent u Zadru ove godine nudi predivan božićni ugođaj i pregršt dobre zabave. Trg Petra Zoranića centralno je mjesto na kojem su se smjestile ugostiteljske kućice i na kojem će se održavati mnogobrojni koncerti među kojima ističemo Vatru, Miu Dimšić, Marka Kutlića... Na Trgu 5 bunara, ali i u cijelom širom centru grada, također će biti raznovrsna gastro ponuda u prepoznatljivom mediteranskom štihu.

Advent u Splitu

Ovogodišnji splitski Advent odvija se na nekoliko lokacija, a prigodno blagdansko uređenje i topao ugođaj popraćeni su raznovrsnom gastronomskom ponudom i zanimljivim događanjima. Središnji dio Adventa smjestio se na Rivu gdje se nalazi veliki božićno-novogodišnji sajam, a od koncerata izdvajamo nastup Četiri tenora i Nena Belana & Fiumensa. Ovogodišnje izdanje Adventa jedinstveno je i magično, i bez razmišljanja idealan odabir za vikend izlet.

Advent u Makarskoj

Advent u Makarskoj ove godine iznenadio je s bogatom blagdanskom ponudom. Cijela priča Božićni grad nalazi se u šumi Osejave koja je mjesto mnogobrojnih božićnih kućica, a otvoren je lunapark i vlakić za one najmlađe te veliko impozantno klizalište koje se prostire na čak 300 metara četvornih te nudi nevjerojatan ugođaj i prekrasnu atmosferu. Poznati restoran Tempera stretfood & bar ovogodišnji je dio božićne čarolije s izuzetnom ponudom hrane, a kao ono najbolje izdvojili bismo bunceka, vratinu te japanski streetfood giozimu punjenu grdobinom, a osim hrane u ponudi su i kreativni kokteli te ukusan blagdanski punč.

Advent u Dubrovniku / Dubrovački zimski festival

Stradun će i ove godine zasjati u posebnom blagdanskom duhu i ponuditi prepoznatljive kućice s odličnom hranom i pićem. Ovogodišnja zanimljivost je ta da će se 16. prosinca održati Božićna bajka u sklopu koje će biti podijeljeno više od tisuću poklona, a sve ljubitelje slatkiša posebno će obradovati humanitarni Torta Party. S posebnom pažnjom i naglaskom, Dubrovnik je svojom ponudom ove godine pažnju usmjerio na tradiciju i ponudio tradicionalna jela, plesove i glazbu.

Objavljeno: 06.12.2018. u 16:50

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p