LIFESTYLE

Najljepši Instagram trenuci 'Božićnog svjetla želja'

Čarolija na nebu iznad Zagreba

@croatiafulloflife

Performans puštanja lampiona u zrak u zimskoj noći pokrenuo je akademski slikar i grafičar Krešimir Tadija Kapulica sa željom da, puštajući lampione u nebo, potakne sugrađane da vjeruju u svoje želje i snove i da se bore za njih. Popularni se performans nekoliko godina selio po zagrebačkim lokacijama uvijek stvarajući magični doživljaj koji se ne zaboravlja. Prošle se godine ugasio, a Zagrepčani su tu vijest primili s negodovanjem.

No, nakon godinu dana pauze, vratilo se puštanje lampiona u noćno zagrebačko nebo zajedno s tisućama najljepših želja! Udruga Mogu sve, koja se brine o osobama s invaliditetom, u Zagreb je vratila obožavanu manifestaciju imena Božićno svjetlo želja, a koju su građani dočekali s oduševljenjem. Inače, spomenuta udruga promiče uključenost osoba s invaliditetom u društvo i stvaranje društva jednakih šansi, a prošle je subote održana i humanitarna akcija u sklopu čarobnog gornjogradskog Adventa u Klovićevim dvorima.

Sinoć su, na Sveučilišnoj livadi ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, građani iznova pokazali kako imaju veliko srce te su se u velikom broju, unatoč hladnoj zagrebačkoj noći, okupili da osvijetle nebo lampionima i tisućama još neostvarenih želja kao i da pomognu udruzi Mogu sve i Hrvatskoj udruzi za bolesti štitnjače. Zagrebačko nebo izgledalo je zbilja čarobno.

@croatiafulloflife

@croatiafulloflife

@mogusve

@___bokaa___

@docs3ak

@kristinaste88

@nevanevia

@oh_crop

@randycupic

@zagrebfacts

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 18.12.2016. u 09:55

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p