KULTURA

NAKLADA LJEVAK I FASHION HR. VAS NAGRAĐUJU

Hit knjiga „J*** MI SE“, naučite se osloboditi problema

Počnete li izgovarati j*** mi se kao neku modernu magičnu mantru, promijenit ćete svoj život.

Reći j*** mi se je oslobađajuće. Prestajete se batrgati u svom životu i naprosto činite ono što vam se sviđa: ignorirati ono što vam svi govore i krenuti vlastitim putem naprosto je sjajan osjećaj.

U ovoj riječi krije se anarhija, ali, kako autor knjige napominje, anarhiju treba ovdje shvatiti u izvornom značenju riječi, „bez vladara", dakle ona znači odbacivanje autoriteta, vođa, ugnjetavača. Prema tome, izgovaranje ove riječi je poput revolucije, ali produktivne i uspješne, jer se njome otvaraju nove mogućnosti koje su dosad bile zapretene stanjem nezadovoljstva. Izgovaranje ove jednostavne riječi čini nam da se osjećamo dobro, te je to stoga pravi duhovni čin.

U ovoj nadahnutoj i duhovitoj knjizi, John C. Parkin pokazuje kako je j*** mi se savršen zapadnjački izraz za istočnjačke duhovne ideje prepuštanja, odustajanja i pronalaženja istinske slobode u shvaćanju da stvari zapravo nisu toliko bitne (ako su uopće i bitne).

Ovo je duhovni način koji ne zahtijeva pjevanje, meditaciju, nošenje sandala ili jedenje mahunarki. Upravo je moć ovog modernog profaniteta savršen način da zapadnjake izbavi od stresa i anksioznosti koji dominiraju našim zagušenim životima.

Dakle, otkrijte kako reći j*** mi se svim vašim problemima i brigama. Recite jebe mi se svemu što biste „trebali napraviti" u životu i napokon učinite što zapravo želite, bez obzira na to što drugi o tome mislili.

 

John C. Parkin, sin anglikanskih propovjednika, studirao je i bavio se sustavima istočnjačke mudrosti preko 20 godina. Osnivač je holističkog centra The Hill that Breathes (Brijeg koji diše) u Italiji gdje redovno podučava tjedne tečajeve pod nazivom Jebe mi se. Također ima i svoj stalni blog na popularnom websiteu www.thefuckitway.com

Naklada Ljevak i Fashion.hr ovim putem nagrađuju tri sretna čitatelja s primjerkom knjige. Ukoliko želite postati sretni dobitnik, na: redakcija@fashion.hr, pošaljite nam mail s tri situacije/problema, za koje smatrate da nisu vrijedni živaca i u kojima je najbolje reći J*** SE! Sretne dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak, 03.08.

A.P. 

 

 

Objavljeno: 27.07.2009. u 00:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p