LIFESTYLE

Napušteni park u centru Zagreba postaje umjetnička oaza

Otvara se sezona Art Parka - muzeja na otvorenom

Napušteni park u centru Zagreba postaje umjetnička oaza 
Udruga Pimp My Pump i street art studio Lapo Lapo pozivaju u Art Park smješten između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta koji će ovog ljeta, od lipnja do rujna, postati muzej na otvorenom upotpunjen različitim umjetničkim programom.

Nakon godina zanemarivanja, nekad poznat kao Pakao i Narkić Parkić, prekrasan park u samom centru Zagreba doživjet će potpunu revitalizaciju. Prvi dio uređenja obavljen je proteklog vikenda kada su poznata regionalna imena iz svijeta ulične umjetnosti, kao što su Lonac, Lunar, Artez, Linnch, Bare, Modul, Džedaj i mnogi drugi oslikali zidove parka, očistili ga i otvorili sezonu Art Park muzeja na otvorenom te time stvorili jedinstven park u ovom dijelu Europe.
 
Napušteni park u centru Zagreba postaje umjetnička oaza 
Drugi dio projekta Art Park započinje ove subote, 12. lipnja 2016. ugodnim popodnevnim druženjem u trajanju od 15 do 21 sat uz glazbu i time otvara sezonu različitih tematskih radionica, projekcija, izložbi i drugih događanja koja će obogatiti ljeto u Zagrebu sve do rujna. Također, park će cijelo vrijeme biti otvoren za javnost te će za sve zainteresirane biti postavljeni paneli koje će se moći oslikavati.
 
Napušteni park u centru Zagreba postaje umjetnička oaza 
Sudjelovanje u ljetnom programu Art Parka za sada su potvrdili: Udruga Praktikum, Mali plac, agencija Jungle Tribe, Sangha Yoga centar, galerija PMS, Secret Zagreb walks & talks, Kino klub Zagreb, Bajk, neformalna skupina mladih MaCro s međunarodnim projektom Drawing forward: Sketch your future, Hrvatska glazbena unija koja će u parku proslaviti Svjetski dan glazbe, 21. lipnja i mnogi drugi.

Projekt se održava uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba te velikodušnost sponzora Cedevite, Montane 94, JUB boja, Pivovare i pivnice Medvedgrad i Chill shopa.
 
art park 
art park 
Više informacija o samom programu i događanjima pratite putem Facebooka te stranica Pimp My Pump i Lapo Lapo.
 
Foto: Silvio Lončarić
Objavljeno: 09.06.2016. u 11:10

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p