LIFESTYLE

Ne možete naći savršenog muškarca?

Lori Gottlieb predlaže da se skrasite s dovoljno dobrim!

Ako uporno tražite svog Facu, Princa Na Bijelom Konju ili Savršenog Muškarca Koji Nema Mane- činite si medvjeđu uslugu i zapravo obavljate Sizifov posao, jer novi bestseller koji je već osvojio Amerikanke, a planira i Britanke tvrdi kako ako niste pronašli svog savršenog muškarca do 30-te, vjerojatno ga nećete ni pronaći.

Autorica knjige Udaj se za njega: Slučaj skrašavanja s Gospodinom Dovoljno Dobrim, Lori Gottlieb je samohrana majka koja kaže kako bi radije da se na vrijeme skrasila s dovoljno dobrim muškarcem koji je malo dosadan, nego da je ostala sama. njezin savjet je da zaboravite na strast jer veza je više „nalik partnerstvu u malom, monotonom, dosadnom i često neprofitabilnom biznisu!"

Ako sumnjate u teoriju gospođice Gottlieb to je zato što smo prema njoj, mi žene, programirane da mislimo kako ne zaslužujemo ništa manje od najboljeg, naš Princ nas čeka iza ugla! „Kada romantično razmišljamo o ljubavi, maštamo o tome kako će nas isključivo takva veza učiniti sretnijima, ali Gospodin Dovoljno Dobar može biti jednako dobra opcija ako tražite životnog partnera na kojeg se možete osloniti. Ono što čini dobar brak, nije nužno isto što čini dobru vezu."

Ima nekakve istine u onome što kaže Lori Gottlieb, ali treba li uistinu pristajati na kompromise, isključivo zato jer se bliži trideseti rođendan? Jamči li Gospodin Dovoljno Dobar da se brak neće raspasti uslijed monotonije? I zar nije na kraju krajeva temelj svake dobre veze prihvatiti partnera onakvim kakav jest, dijeliti s njim svjetonazor i interese, umjesto prihvatiti ga jer mislimo kako ionako nema šanse da na vrijeme pronađemo boljeg? I postoji li uopće pravo vrijeme za ljubav ili je svako vrijeme dobro vrijeme?

Borina Kopčić

Objavljeno: 30.01.2010. u 12:24
Tagovi: ljubav, veze

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p