LIFESTYLE

Nedjelja na ZFF-u

Pasolini i „Machan“ otvaraju 7. ZFF

Sedmo izdanje Zagreb Film festivala započinje 18. listopada 2009. u kinu Studentskog centra. Na svečanom otvaranju, neposredno prije projekcije filmova, direkcija festivala uručiti će Zlatna kolica generalnom sponzoru Vipnetu kao znak zahvalnosti za uspješnu sedmogodišnju suradnju.

Festival otvara film Ciao Mama, kratkometražni debitantski uradak mladog hrvatskog redatelja Gorana Odvorčića, ujedno i prvi hrvatski film koji se od 1979. natjecao za Zlatnu palmu u Cannesu. Ciao Mama prati odnos samohrane majke i kćeri nakon što majka odlazi na put sa svojim novim ljubavnikom. Film je na festivalu u Sarajevu nagrađen Specijalnom plaketom žirija. Na ZFF-u se prikazuje izvan konkurencije.

                  

Nakon njega slijedi dugometražni Machan, gorko zabavna komedija smještena u Šri Lanku, o nezgrapnoj ekipi prijatelja koji se udružuju u neobičnu rukometnu reprezentaciju, a sve u cilju bijega na Zapad. Baziran na istinitom događaju, ovaj je film dugometražni prvijenac Uberta Pasolinija, producenta niza filmova, uključujući britanski megahit Skidajte se do kraja za kojeg je 'zaradio' nominaciju za Oskara. 'Machan' je dosad osvojio desetak nagrada na većim svjetskim festivalima, uključujući dvije nagrade u Veneciji; na otvaranju ZFF-a zagrebačkoj će ga publici imati prilike predstaviti sam Pasolini!

Nakon spomenutih projekcija publiku u predvorju kina SC očekuje koncert sedmeročlanog benda Boom Pacha Boom koji obrađuje znane i neznane hitove 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

 

B.K.

Objavljeno: 17.10.2009. u 18:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p