KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Devedesete, nostalgija, moderni Robin Hood i David Lynch

Wild at heart 
Kultna romantična komedija Zgodna žena ovaj je tjedan proslavila svoju 25. godišnjicu, oslobađajući medijima prostor za prisjećanje, seciranje i povlačenje raznih paralela. Julia Roberts i Richard Gere nešto su stariji, baš kao i mi, a s obzirom na to da su godine ujedno i plodno tlo za nostalgiju, odlučili smo joj se potpuno prepustiti.

Mnogo je današnjih ikona prohujalo devedesetima, baš kao i filmova. Da slažemo listu najboljih filmova ovog, ne tako davnog, desetljeća, vjerojatno biste imali što za gledati narednih nekoliko nedjelja. Ipak, kao našu današnju preporuku odabrali smo dva naslova koja možda svoj kultni status ne dijele s filmovima poput Goodfellas ili Ples s vukovima no, u slučaju da ste ih propustili, svakako ispravite grešku.
 
Ponajviše zahvaljujući karizmatičnom Christopheru Walkenu, King of New York doista je postigao kultni status. Narko boss Frank White vraća se iz zatvora s jednim ciljem, a to je da se riješi konkurencije i dobit distribuira među siromašnima. Moderna verzija Robina Hooda uključuje i sjajne Laurencea Fishburna i Wesleyja Snipesa, ujedno dodatne razloge za odabir ovog filma.
 
 
Nicolas Cage i Laura Dern u filmu Wild at Heart priuštit će vam standardno bizaran koktel nasilja, uzbuđenja i seksa Davida Lyncha. Mladi ljubavnici Sailor i Lula uživaju u svojoj ljubavi sve dok im Lulina majka ne počne priređivati čudnovata iznenađenja. Kako teče priča, doznajte odabirom ovog filma...
 
M.M.
Objavljeno: 29.03.2015. u 12:00
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p