LIFESTYLE

Nedjeljna filmska preporuka

Dvije napete priče domaće kinematografije


djeca jeseni
 
Vijest da je film Zvizdan Dalibora Matanića uvršten u službeni natjecateljski program Un Certain Regard 68. Filmskog festivala u Cannesu proteklog nas je tjedna jako razveselila i inspirirala današnju filmsku preporuku. Zvizdan je ovime prvi hrvatski dugometražni film uvršten u službeni program najprestižnijeg filmskog festivala na svijetu od hrvatske neovisnosti i svakako velika pohvala jednom od naših najaktivnijih redatelja.

S obzirom na to da vam film Zvizdan ne možemo preporučiti jer je njegova premijera zakazana upravo za 68. izdanje Cannesa, odabrali smo dva domaća naslova koja bi mogla začiniti kraj vikenda. Lepršave komedije možda nisu specijalnost domaće kinematografije, no to ne znači da dobrih naslova manjka. Dvije zanimljive priče donosimo vam u nastavku.

 
Priča o prijateljstvu dvije djevojke u jednoj noći u Zagrebu zabilježena je u filmu Fleke, redatelja Alda Tardozzija. Iskra Jirsak, Nika Mišković i Živko Anočić ostvarili su glavne uloge u ovom dugometražnom prvijencu mladog akademskog redatelja, a ono što možete očekivati jest drama je s elementima trilera i jedno tragično prijateljstvo.
 
Djeca jeseni drama je s elementima misterije redatelja Gorana Rukavine u kojoj glavne uloge tumače Leon Lučev, Judita Franković i Anamarija Mandić, a prati priču Marka i njegove kćeri Marije koji nakon nestanka Markove supruge počnu primati zagonetna pisma.
  
 
M.M.
Objavljeno: 19.04.2015. u 12:00
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p