KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Ples, snovi i glazba za ugodno nedjeljno poslijepodne

fame 
Koliko god to pokušali sakriti i praviti se da smo jako cool, činjenica jest da svi imamo svoje grešne užitke. Bila to glazba Britney Spears ili gledanje loših reality emisija, svjesni smo da oni ne utječu pozitivno na naš intelekt, no ponekad nam je doista potrebno potpuno opustiti svoje moždane vijuge i pogledati nešto površno i plitko.

Isto se odnosi na filmove. Romantične komedije, krvavi slasher filmovi ili pak oni predvidljivi plesni, nekad su jednostavno neodoljivi. Kao našu današnju filmsku temu odabrali smo upravo ove zadnje, plesne filmove uz koje se najčešće ne veže fantastična gluma i nevjerojatno dobra radnja, no to ne znači da ne mogu biti dobri. Kako ovaj žanr nudi mnogo više od Footloosea, Prljavog plesa i Step upa, što će najbolje znati i bivši plesači koji su sasvim sigurno pregledali apsolutno svaki od plesnih naslova, mi vam donosimo dva uz koja ćete možda poželjeti navući svoje plesne cipelice i šljokičasti kostim.
 
 
Prije Step Up-a postojao je Fame. Filmska verzija mjuzikla iz osamdesetih priča o grupi talentiranih studenata s njujorške umjetničke akademije uz, naravno, jako puno plesa i popratne drame, odricanja i rada.
 
 
Kako izgleda surov život profesionalnih plesača doznajte u još jednoj filmskoj adaptaciji, ovoga puta ikoničnog mjuzikla Marvina Hamlischa, A Chorus Line.
  
M.M.
Foto: Screen capture
Objavljeno: 03.05.2015. u 10:00
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p