KULTURA

Nedjeljna filmska preporuka

Dva naslova koja morate pogledati

control 

Ima li boljeg načina provođenja kišovitog i prohladnog vikenda od opuštanje uz kultne filmske naslove? Osim što ćete nadoknaditi propušteno, filmovi su omiljena razbibriga prije još jednog radnog tjedna, a kao dokaz ovoj tvrdnji danas ulažemo dva naslova koja definitivno vrijedi pogledati, čak i ako vam tematikom nisu bliski.  

Bili vi fan kultne grupe Joy Division ili ne, film Control će vam biti zanimljiv, a vrlo vjerojatno će vas i natjerati da preslušate čitav opus ovih ikoničnih Britanaca. Priča filma usmjerena je na Iana Curtisa, enigmatičnog pjevača benda koji je počinio samoubojstvo u svojoj 23. godini pritisnut raznim osobnim, ljubavnim i poslovnim brigama.

Jedan od nevjerojatno hvaljenih dokumentaraca koji svojom formom i načinom iznošenja priče oduševljava i one najkritičnije, jest Exit Through the Gift Shop. Priča o fascinantnom uličnom umjetniku Banksyju koja to zapravo nije, nesumnjivo će ostaviti snažan dojam. Mislite li da ćete ovim filmom saznati sve o tajnovitoj uličnoj ikoni, varate se, no film definitivno pogledajte.
 

M.M.
Foto: Screen capture
Objavljeno: 17.05.2015. u 11:02
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p